Foto: AFP/Scanpix

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien izcīnīja uzvaru Nīderlandē notiekošā Pasaules kausa posma masu starta sacensību pusfinālā.

Silovs 16 apļus veica astoņās minūtēs un 4,66 sekundēs, kā pirmais šķērsodams finiša līniju. Pēc pirmā starpfiniša viņš bija trešais, par ko saņēma vienu punktu sprinta ieskaitē, bet par uzvaru slidojumā tika pie 60 punktiem.

Silovs finišā par 1,92 sekundēm apsteidza titulēto kanādieti Olivjē Žanu, bet trešais bija polis Konrads Ņedzveckis.

Finālsacensības masu startā norisināsies sestdien.

Masu starts februārī Phjončhanā piedzīvos debiju olimpisko spēļu programmā. Olimpiskā kvalifikācija norisināsies Pasaules kausa posmos novembrī un decembrī, masu startā uz Olimpiādi ceļazīmi iegūstot 24 labākajiem sportistiem.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

Ģimenes apstākļu dēļ viņš iepriekšējā sezonā piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt viņš nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs. Savukārt pasaules čempionātā daudzcīņā viņš izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!