Desmitkārtējā Latvijas čempione sieviešu florbolā Kocēnu "Rubene" piektdien Valmierā notiekošā "EuroFloorball" turnīra pusfinālā ar 6:7 (1:3, 2:1, 3:3) piekāpās Slovākijas čempionei "Pruske".

Līdz ar to "Rubene" šo turnīru noslēgusi ar dalītu trešo vietu, ko ieņem kopā ar citu pusfinālā zaudējušo vienību Arhangeļskas "Nauka-SAFU-NT" no Krievijas.

Kocēnu vienības labā piektdien pusfinālā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Laura Gaugere, bet divus vārtus pievienoja Lība Daija Mikova.

"Rubenei" šis mačs sākās ļoti neveiksmīgi, jo spēli ar trim iemestiem vārtiem pēc kārtas sāka "Pruske" florbolistes. Tomēr Latvijas komanda prata izlīdzināt cīņas gaitu, jo pēc diviem Mikovas un vieniem Lienes Adamanes vārtiem rezultāts 31.minūtē kļuva neizšķirts 3:3. Tiesa, neilgu brīdi pēc tam Ivana Hrehušova no jauna vadībā izvirzīja Slovākijas vienību.

Laukumā gan turpinājās līdzvērtīga cīņa, bet 47.minūtē Gaugere panāca neizšķirtu, turklāt nepilnu minūti vēlāk viņa izvirzīja "Rubeni" vadībā ar 5:4. Ar to gan cīņa nebeidzās, jo arī slovākietes parādīja raksturu un guva divus vārtus pēc kārtas, kas ļāva no jauna pārņemt vadību.

Pamatlaika izskaņā Kocēnu vienība vairāk kontrolēja bumbiņu un centās atspēlēties, kas arī vainagojās panākumiem, jo pēc teicamas saspēles 57.minūtē vārtus guva Rebeka Laure. Tomēr tikai vienu minūti un septiņas sekundes vēlāk ne pārāk veiksmīgi nospēlēja Kocēnu vienības vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura ielaida planējošu tālsitienu. Šāds pavērsiens "Rubene" vienībai lika nonākt neapskaužamā situācijā.

Noslēdzošajās pāris minūtēs Kocēnu vienības florbolistes metās atspēlēties, taču tas neizdevās.

Pirms tam piektdien norisinājās pirmais sieviešu turnīra pusfināls, kurā Polijas vienība Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa" ar 7:4 (2:2, 3:1, 2:1) uzvarēja "Nauka-SAFU-NT" florbolistes.

"Rubene" B apakšgrupā vispirms ar 6:1 uzveica Spānijas komandu Madrides "CDE El Valle", bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Gdaņskas vienību, tādējādi triumfēdama apakšgrupā.

Savukārt "Rubenes" pretiniece "Pruske" vispirms ar 3:11 atzina Arhangeļskas komandas pārākumu, bet pēc tam ar 3:2 dramatiskā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja vēl vienu Latvijas komandu "Ķekavu".

Ķekavnieces ceturtdien ar 2:14 kapitulēja Krievijas komandai un sestdien par piekto vietu turnīrā spēkosies ar "CDE El Valle" florbolistēm, kuras pērn triumfēja "EuroFloorball Challenge" turnīrā.

Vēlāk piektdien vīru turnīra pusfinālā vispirms plkst.17 Igaunijas čempione Tartu EMU, kas spēlē "Elvi Florbola līgā", spēkosies ar Norvēģijas vienību Oslo "Sveiva".

Vakara kulminācija būs plkst.20, kad divu pašmāju komandu derbijā laukuma saimniece "Valmiera" duelēsies ar "Betsafe"/"Ulbroka" komandu.

"Betsafe"/"Ulbroka" turnīra pirmajā mačā otrdien ar 8:5 pārspēja "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāju Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas, bet trešdien ar 8:4 uzvarēja EMU, tādējādi triumfēdama apakšgrupā.

Savukārt "Valmiera" vispirms otrdien ar otrdien ar 4:6 zaudēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec", ko trešdien sagrāva "Sveiva" ar 8:2. Lai iekļūtu turnīra pusfinālā, valmieriešiem ceturtdien bija jāizcīna uzvara pamatlaikā un mājinieki nelika vilties, gūdami virsroku 3:1 pār "Sveiva" komandu.

Valmieras un Ulbrokas florbolisti šosezon savā starpā vienu reizi spēkojušies arī "Elvi Florbola līgā", kur 24.septembrī tajā pašā Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur notiek "EuroFloorball" turnīrs, ar 4:3 pārāki bija valmierieši, divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaras vārtus gūstot Krišam Lužinskim.

Vīru turnīrā sestdien par piekto vietu cīnīsies Krievijas un Ungārijas komandas.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalās četras Latvijas komandas.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji sestdien cīnīsies finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvas ieguvējus.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!