Foto: iff.com

Latvijas spēcīgākā florbola vienība dāmām "Rubene" trešdien Valmierā "EuroFloorball" kausa izcīņas otrajā mačā ar rezultātu 6:1 (1:0, 2:1, 3:0) pārspēja Polijas vienību Gdaņskas "Interplastic Olimpia Osowa", tādējādi uzvarot B apakšgrupā un pusfinālā iegūstot pretī Slovākijas čempioni "Pruske".

Latvijas komandai bija smaga spēles pirmā pusē, jo pēc Lības Daijas Mikovas pirmajā periodā gūtajiem vārtiem nākamā bumbiņa pretinieču cietoksnī tika ieraidīta četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, kad Liene Adamane panāca 2:1. Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas 11 sekundes, Madara Adamane panāca jau 2:1 mājinieču labā. Trešajā periodā Latvijas komanda nosargāja savu uzvaru un guva vēl trīs vārtus, izceļoties Mikovai, Edītei Bankavai un Rebekai Laurei.

Par labāko spēlētāju "Rubenes" rindās tika atzīta Mikova.

Desmitkārtējā Latvijas čempione "Rubene" B apakšgrupā vispirms ar 6:1 uzveica "CDE El Valle", bet polietes uzvarēja spānietes ar 5:1. Līdz ar to savstarpējā mačā grupas favorītes noskaidroja vienību, kas uzvarēs grupā un izvairīsies no pusfināla dueļa ar Krievijas spēcīgāko klubu Arhangeļskas "Nauka-SAFU-NT", kas triumfēja A apakšgrupā.

Kā vēstīts, pirms tam A apakšgrupā Latvijas dāmu komanda "Ķekava" ar 2:14 (0:3, 0:5, 2:5) Arhangeļskas vienībai.

Latvijas vienībā vārtus guva Laura Skujevska un arī "Ķekavas" kapteine Elīza Elizabete Bērziņa, kura tika atzīta par labāko spēlētāju savā komandā.

Kā vēstīts, turnīra A apakšgrupas ievadā otrdien "Nauka-SAFU-NT" ar 11:3 sagrāva Slovākijas čempiones "Pruske", bet trešdien "Ķekava" dramatiskā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Pruske" vienībai.

Līdz ar to, lai iekļūtu pusfinālā, ķekavniecēm ceturtdien obligāti bija jāuzvar Krievijas komanda, kas tiek uzskatīta par vienu no turnīra favorītēm. Jau pirms diviem gadiem, kad "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, "Ķekava" spēkojās ar "Nauka" spēlētājām, toreiz kapitulējot ar 0:12.

"Nauka" florbolistes savā vēsturē divas reizes triumfējušas "EuroFloorball" turnīrā.

"Rubene", kas Eirokausos piedalās vienpadsmito reizi vēsturē, piektdien pusfinālā spēkosies ar "Pruske" vienību, bet Arhangeļskas klubs duelēsies ar Gdaņskas komandu.

Tikmēr "Ķekava" turnīru noslēgs sestdien no rīta, kad spēlē par piekto vietu spēkosies ar Madrides klubu "CDE El Valle" no Spānijas, kas pērn triumfēja "EuroFloorball Challenge" turnīrā.

Dienas noslēgumā plkst.19.45 Vidzemes Olimpiskajā centrā mājiniece "Valmiera" vīru turnīrā uzsāks dueli ar Norvēģijas komanda Oslo "Sveiva".

A apakšgrupas ievadā "Valmiera" otrdien ar 4:6 zaudēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Ņižegorodec", ko trešdien sagrāva "Sveiva" ar 8:2. Līdz ar to arī valmierieši šajā mačā cīnīsies par pusfinālu, tomēr būs negaidīti, ja viņiem šo fāzi izdosies sasniegt.

Vēstīts, ka vietu vīru turnīra pusfinālā jau garantējusi Latvijas čempione "Betsafe"/"Ulbroka", kas turnīra pirmajā mačā otrdien ar 8:5 pārspēja "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāju Budapeštas "Phoenix Fireball" no Ungārijas, bet trešdien ar 8:4 uzvarēja Igaunijas labāko vienību Tartu EMU.

"EuroFloorball" ir Eiropas otrais spēcīgākais florbola klubu turnīrs, kurā šogad Vidzemes Olimpiskajā centrā piedalās četras Latvijas komandas.

"EuroFloorball" turnīrā sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji sestdien cīnīsies finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku (4346 eiro) naudas balvas ieguvējus.

Iepriekš šo sacensību uzvarētāji ieguva iespēju spēlēt nākamā gada Čempionu kausā, kas ir prestižākās florbola klubu turnīru sacensības Eiropā, taču, sākot ar šo gadu, "EuroFloorball" uzvarētāji šādas ceļazīmes nesaņem. Čempionu kausā spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā. Tikmēr "EuroFloorball Challenge" ir pēc spēka trešais spēcīgākais turnīrs, kura uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē iegūst tiesības startēt "EuroFloorball".

Iepriekšējā sezonā "EuroFloorball" turnīrā tā brīža Latvijas čempione vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu turnīra saimniecei Veisenfelsas "Sparkasse" no Vācijas.

Vēl gadu iepriekš "EuroFloorball" turnīrs risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker", bet "Rubene" dāmu turnīra titula mačā piekāpās "Nauka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!