Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris arī turpmāk būs Armands Uščins, kurš aizvadītajā ciklā pārņēma amatu no Uģa Vikštrema, informēja Latvijas Handbola federācija.

Pirmdien risinājās Latvijas Handbola federācijas valdes sēde, kurā tika apstiprināti visu valstsvienību galvenie treneri.

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amatā Uščins tika apstiprināts maija beigās, vadot valstsvienību pēdējās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs. Padomes sēdē nolemts turpināt ar viņu sadarbību, bet par asistentiem iecelt Arnoldu Straumi un Andreju Narnicki.

Straume turpmāk būs gan junioru (U-20), gan jauniešu (U-18) izlašu galvenais treneris, bet viņam asistēs, attiecīgi, Ivars Lācis un Gunārs Dalibo. Jaunatnes izlasi meitenēm (U-16) vadīs Larisa Veinberga, bet trenera asistente būs Jūlija Šamricka.

Latvijas vīriešu handbola izlases spēlētāji Vācijas pilsētā Bādblankenburgā aizvadīs treniņnometni, kuras ietvaros Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubiem – 26.oktobrī pret "Dessau-Rosslauer HV 06", bet dienu vēlāk pret Ģirta Lilienfelda "2000 Coburg".

Treneri nosaukuši 18 spēlētājus, kas piedalīsies treniņnometnē. Starp viņiem iekļauti arī mūsu ierastie līderi Aivis Jurdžs un Dainis Krištopāns, bet tieši puse jeb 9 no 18 handbolistiem pārstāv pašmāju klubus – četri spēlētāji "Tenax Dobele", trīs pašreizējos Latvijas čempionus "Celtnieks Rīga", bet pa vienam spēlētājam ir no "Latgols" un "Ogre/Miandum".

"Ja atskaita savainotos spēlētājus, tad uz šo sabraukumu mums izdosies sapulcināt optimālo sastāvu. Daudzus spēlētājus klātienē vēl neesmu redzējis, jo tajās spēlēs, kurās vadīju valstsvienību vasaras sākumā, viņi nepiedalījās," skaidroja Uščins. "Redzēsim, kā komanda izskatīsies, kā spēlētāji būs attīstījušies – tas ir ļoti svarīgi pirms kvalifikācijas spēlēm janvārī. " Uščins akcentēja, ka treniņnometnē tiks strādāts uz aizsardzību un pārēju no aizsardzības uzbrukumā. Tāpat viņš norādīja: "Ņemot vērā, ka situācija ar sastāvu mums šobrīd ir labāka nekā pirms vairākiem mēnešiem, domāju, ka arī spēle būs savādāka."

Latvijas izlases sastāvs nometnei Vācijā:
Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Aivis Jurdžs (Leipzig, Vācija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija), Austris Tuminskis (Tenax Dobele), Toms Lielais (Bad Blankenburg, Vācija), Dainis Krištopāns (RK Vardar, Maķedonija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Ingars Dude (Limoges Hand87), Einārs Kiršteins (Herulf Moss, Norvēģija), Egils Politers (Tenax Dobele), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Jānis Pavlovičs (SK Latgols).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!