Foto: DELFI

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Sporta muzeja direktore Agra Brūne trešdien, 27. septembrī, parakstīja vienošanos par Latvijas olimpiešu Goda zāles izveidi, kura vēstīs par Latvijas olimpiešu gaitām un sasniegumiem olimpiskajās spēlēs.

Pastāvīgā muzeja ekspozīcija "Latvijas Olimpiešu Goda zāle – Zelts. Sudrabs. Bronza" tiks iekārtota, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, un to plānots atklāt 2018. gada novembrī.

Kopumā vasaras un ziemas olimpiskajās spēlēs dažādos laikos un dažādu valstu komandās olimpiskās medaļas ieguvuši 123 Latvijas sportisti, bet spēļu dalībnieku skaits ir vēl lielāks, un par viņiem tiks stāstīts jaunajā ekspozīcijā, kas top ar Olimpiskās Solidaritātes fonda atbalstu, portālam "Delfi" pastāstīja muzejā.

Sadarbības līgums paredz ne tikai ekspozīcijas izveidi, bet arī sadarbību Olimpiskās un sporta izglītības jomā, Latvijas Olimpiešu un sporta vēstures izpētes, pētniecības un apguves ziņā, sporta un Olimpiskās vēstures muzeja krājumu papildināšanā un pilnveidošanā u.c. jomās, informē LOK.

"Viens no Latvijas Olimpiskās komitejas mērķiem ir veicināt Olimpisko izglītību, veidojot un realizējot ar Olimpisko kustību saistītas izglītības un kultūras programmas", atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Mūsu un Latvijas Sporta muzeja intereses šajā jautājumā sakrīt, līdz ar to esmu gandarīts, ka tiks izmantots abu iestāžu rīcībā esošais resurss un intelektuālais potenciāls".

Sadarbības līguma ietvaros tiks arī īstenoti kopīgi izstādes un lekciju projekti, tajā skaitā publisku sporta un kultūras pasākumu laikā, kā arī noritēs sadarbība Eiropas Savienības un citu starptautisku fondu finansējuma piesaistes jomā.

Pēc līguma parakstīšanas LOK prezidents muzejam uzdāvināja 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu Latvijas izlases parādes tērpu un vēsturisku Latvijas Ziemas sporta savienības Valdes sēžu protokolu grāmatu, kurā ieraksti vesti no 1930. līdz 1940. gadam.

Sadarbības līgumsir spēkā līdz 2020. gada 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!