Nākamnedēļ 26. septembrī pirmo reizi Latvijā notiks tautas sporta komunikācijas forums "SPORTSCOMM '17 – Pārmaiņas Latvijas tautas sporta mārketingā" - par aktuālo sporta komunikācijas jomā, pētījumi un diskusijas par pārmaiņām, tendencēm, izaicinājumiem un nākotnes risinājumiem tautas sporta mārketingā Latvijā un ārpus tās.

Foruma lektori būs gan vietējie, gan arī starptautiskie eksperti, kas dalīsies ar savu pieredzi un ieteikumiem, ko guvuši gan organizējot sporta pasākumus, gan arī nodrošinot to popularizēšanu, kā arī darbojoties citās jomās. Foruma mērķis ir veicināt diskusiju un viedokļu apmaiņu par sporta un fizisko aktivitāšu iespējām ikdienā, to popularizēšanu, piesaistot arvien lielāku sportotāju skaitu. Tas nav stāsts par profesionālo sportu vai piedalīšanos Olimpiādē, bet gan par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

"SPORTSCOMM '17" foruma laikā paziņos TNS veiktā pētījuma rezultātus un iepazīstinās ar galvenajām pētījuma laikā iegūtajām atziņām par cilvēku sportošanas paradumiem, sekošanu sporta notikumiem sociālos medijos u.tml. Būtiski ir apzināt cēloņu un seku likumsakarības, lai varētu ietekmēt paradumus un iespējams tos arī mainīt.

"Arī pavisam nelielas izmaiņas ikdienas rutīnā var būtiski uzlabot dzīves kvalitāti un fizisko sagatavotību. Galvenais ir vēlēšanās pamēģināt, pārvarēt sevi un turpināt iesākto. Vienalga vai nodarbojies ar profesionālo sportu vai arī tā ir ikdienas sportošana, galvenais ir atrast savu motivāciju. Ikdienā sportam un fiziskajām aktivitātēm ir jāsagādā prieks, un dažādība var būt viens no risinājumiem. Ir tik daudz sporta veidu, ko pamēģināt. Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes ir lieliska iespēja uzzināt par dažādām sportošanas iespējām, izaicināt sevi. Aicinu ikvienu pamēģināt un būt aktīvam", aicina Ineta Radeviča, Eiropas Sporta nedēļas vēstnese un Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente.

Sporta komunikācijas forums "SPORTSCOMM '17" notiks Eiropas Sporta nedēļas ietvaros un forumu rīko Latvijas Sporta federāciju padome.

"Sports ietekmē jebkuru mūsu dzīves jomu – sākot ar to, ka kusties un mācies pārvarēt sevi, lai sasniegtu savus mērķus, pat ja mērķis ir tikai piecelties piecas minūtes ātrāk no rīta, lai izpildītu vingrinājumus. Ar Eiropas Sporta nedēļas palīdzību vēlamies uzrunāt ne tikai ģimenes, dažādas paaudzes – jauniešus, vidējo paaudzi un seniorus, bet arī darba vietas un izglītības iestādes. Mūsu mērķis ir nopietns – tā ir veselīga nācija. Un ar Eiropas Komisijas atbalstu iedibinātā Eiropas Sporta nedēļas tradīcija ir mēģinājums katrā Eiropas valstī pievērst uzmanību sportošanai," skaidro Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un visā Eiropā notiks trešo gadu, šogad tā norisināsies no 23. līdz 30. septembrim Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva ar mērķi pievērst Eiropas iedzīvotājus aktīvam dzīvesveidam un skaidrot tā pozitīvo ietekmi uz cilvēka dzīves kvalitāti.

Forums notiks 2017. gada 26. septembrī, tā tiešraide būs skatāma mājaslapā www.beactivelatvia.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!