Nedēļas nogalē ar tradicionālo posmu Latvijā un Igaunijā noslēdzās "Vivus.lv" MTB maratona kārtējā sezona, kurā tika aizvadītas septiņas sacensības.

Pēdējais, septītais posms atkal notika Apes apkārtnē, bet Igaunijas pusē – starts un finišs bija ierīkots četrus kilometrus no Apes - Monistes pagasta Vastse – Roosa (Jaunrozes) ciemā, turpinoties veiksmīgai sadarbībai ar Mežabrāļu sētas saimniekiem Marianni un Meelisu Mottus. Daudzveidīgā sacensību distance bija izveidota gan pa Apes un Alūksnes novadu, gan Igaunijas teritorijā - Paganamaa.

Šķērsojot Latvijas-Igaunijas robežu vairākas reizes, par 55 km garās HRX maratona distances uzvarētāju kļuva Lauris Puriņš, tikai par sešām sekundēm apsteidzot Kārli Baltaci un par 25 sekundēm Oskaru Muižnieku. Dāmām ātrākā bija Katrīna Kipure, kura arī uzvarēja sezonas kopvērtējumā.

Vīriem sezonas kopvērtējumā visvairāk punktus savāca Oskars Muižnieks no "Sportlife.lv", aiz sevis atstājot Jāni Ozolu (ZZK) un Dmitriju Sorokinu (Rietumu bank-Riga).

"Latvijas Valsts meži" pusmaratona distancē posmā ātrākais bija Atis Paksis, finišā sprutā apsteidzot Didzi Slaidiņu. Trešais palika Raivis Jansons, bet sezonas kopvērtējumā laurus plūca Slaidiņš. Dāmām LVM distancē posmā ātrākā bija Aiga Paegle, bet sezonā vairāk punktus sakrāja Rūta Brakovska.

Pēc pēdējā posma turpat igauņu Mežabrāļu sētā notika uzvarētāju godināšana, Vastse-Roosa sporta spēles, Pankūku balle, kā arī lustīga balle igauņu dzīvo mūziku Mežabrāļu kapelas izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!