Lai aicinātu iedzīvotājus būt fiziski aktīviem un sportot regulāri, sporta mākslinieks Vladislavs Lakše par godu Eiropas Sporta nedēļai izveidojis kompozīciju "Sports vieno!", kur sabiedrībā zināmi sportisti ir kustībā kopā ar tautu.

"Sports vieno!" ir Eiropas Sporta nedēļas devīze Latvijā. Latvijas Sporta federāciju padomes kā Eiropas Sporta nedēļas nacionālā koordinatora mērķis ir vienot sporta federācijas, sporta klubus, izglītības iestādes, uzņēmumus, lai ar kampaņas palīdzību atgādinātu Latvijas iedzīvotājiem, ka sportot ir svarīgi, kā arī palīdzēt ikvienam atrast sev piemērotāko fizisko aktivitāšu veidu. Ar sportu kā vienojošu spēku sportiskajās aktivitātēs īpaši plānots iesaistīt dažāda vecuma, nodarbošanos un tautību cilvēkus, īpaši Latvijas reģionos.

"Man vienmēr bijis svarīgi attīstīt sporta jomu ar mākslas palīdzību, izraisīt cilvēkos emocijas, pārsteigt vai pārliecināt! Eiropas Sporta nedēļai veltītajā darbā "Sports vieno!" esmu simboliski attēlojis to, ka aktīvs un sportisks dzīvesveids pieejams ikvienam", stāstīja mākslinieks Lakše.
Vladislavs Lakše absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju un ir radījis vairākus pasaules sporta jomas mākslas darbus. Viņš veidojis vizuālo noformējumu Nacionālā basketbola asociācijai (NBA) ielu sporta un ielu kustībai "Ghetto Games". Lakšes darbi atrodami Ņujorkas Metropolitēna muzejā un Latvijas Nacionālās mākslas muzeja krājumu glabātuvēs.

Mākslas darbā kopā ar iedzīvotājiem attēloti #BeActive vēstneši: kamaniņbraucējas Elīza Cauce un Maija Tīruma, olimpiete un Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča, parabobslejists Alvils Brants, futbolists Edgars Gauračs, basketbolistu Jansonu ģimene, akcijas "Apskrien Latviju" dalībnieks Dins Vecāns, žurnālists Reinis Ošenieks, kā arī "Ghetto Games" līderis Raimonds Elbakjans, kurš ieguva Eiropas Komisijas balvu sportā "#BeActive: Local Hero." Kā vadošais spēks darbā attēlota spēcīga Latvijas valsts.

LSFP aicina sporta federācijas un ikvienu sporta organizāciju iesaistīties Eiropas Sporta nedēļā, kas notiks no 23. līdz 30. septembrim, popularizējot sportošanas iespējas visā Latvijā. Sporta sacensības, atvērtie treniņi, izglītojošie pasākumi u.tml. tiek apkopoti vietnē www.beactivelatvia.lv, kur ikviens var pievienot savu pasākumu.

"Latvijā ir 89 sporta federācijas, kuras koordinē kopumā gandrīz pusotru simtu sporta veidu – tas ir pietiekami, lai katrs spētu atrast sev atbilstošāko fizisko nodarbi," teica Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis.

Šogad Eiropas Sporta nedēļas ietvaros Latvijā plānots pastiprinātu uzmanību pievērst izglītojoša rakstura aktivitātēm, iedzīvotājus sportot aicinās sporta ārsti, fizioterapeiti, treneri, sporta skolotāji, savukārt fiziski aktīva dzīvesveida ideju popularizēt palīdzēs #BeActive vēstneši.

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva ar mērķi pievērst Eiropas iedzīvotājus aktīvam dzīvesveidam un skaidrot tā pozitīvo ietekmi uz cilvēka dzīves kvalitāti. Vairāk informācijas atrodams mājas lapā www.beactivelatvia.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!