Foto: AFP/Scanpix

Grupas Genesis bundziniekam un vokālistam Filam Kolinsam (attēlā), kurš savulaik spēcīgi traumēja mugurkaulu, komplikācijas pēc operācijas apdraud viņa muzikālo karjeru. Lai pilnībā atlabtu pēc operācijas, mūziķim nepieciešami vairāki gadi, ziņo laikraksts The Daily Telegraph.

Neraugoties uz to, ka 58 gadus vecais mūziķis ir veiksmīgi izoperēts, pagaidām Kolinss bungas vēl nevar spēlēt ne bungas, ne taustiņu instrumentus, jo viņa rokas nefunkcionē kā agrāk.

Kolinss presei paziņojis, ka traumu guvis jau 2007. gadā Genesis tūres Turn It On Again laikā, kas bija saistīta ar viņa atgriešanos grupā, ko Kolinss pameta 1996. gadā. "Koncertturnejas laikā man nobīdījās viens mugurkaula skriemelis, kas rezultātā atstāja negatīvu iespaidu uz roku darbību," teicis mūziķis.

Mūziķis, kurš tagad kādu laiku nevarēs spēlēt bungas, pastāstījis, ka ne pārāk pārdzīvo notikušo. "Es pret to attiecos filozofiski. Dzīvē mēdz dažādi notikt. Varbūt pēc gada vai diviem situācija mainīsies, bet šobrīd es patiešām sāpju dēļ nevaru spēlēt," ārvalstu presei stāstījis Kolinss.

Pagaidām nav zināms, vai Kolinss turpinās savu jau 40 gadus ilgo mūziķa karjeru. Pagājušā gada pavasarī viņš paziņoja, ka vairs nekoncertēs un neierakstīs albumus, bet dziesmas sacerēt turpinās, jo bez šīs nodarbes vienkārši nespēj iedomāties savu dzīvi. Pēdējais Kolinsa solo albums Testify izdots 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!