Foto: F64

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas jau šonedēļ sāksies Londonā, startēs ne tikai septiņcīņā, bet arī tāllēkšanā, pastāstīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) Komunikācijas vadītāja Ieva Bļusina.

Pasaules vieglatlētikas čempionāta tāllēkšanas sacensību normatīvs bija 6,75 metri, bet Ikauniece-Admidiņa šosezon spējusi lēkt 6,64 metrus. Tā kā normatīvu nebija izpildījušas pietiekami daudzas sportistes, iespēja piedalīties meistarsacīkstēs piedāvāta arī vienai no pasaules labākajām septiņcīņniecēm.

Zīmīgi, ka Ikauniecei-Admidiņai piedāvāts pasaules čempionātā startēt arī 100 metru barjersprintā, kur viņa no normatīva atpalika par 0,12 sekundēm, tomēr šo iespēju sportiste neizmantos.

"Vienojoties ar treneri, Laura saprata, ka tāllēkšana netraucēs daudzcīņai," teica Bļusina.

Pasaules vieglatlētikas čempionāts Londonas Olimpiskajā stadionā sāksies jau šajā piektdienā. Septiņcīņas sacensības, kur viena no galvenajām favorītēm uz medaļu būs arī Ikauniece-Admidiņa, risināsies sestdien un svētdien, bet kvalifikācija tāllēkšanā dāmām, kur no Latvijas startēs arī Lauma Grīva, gaidāma nākamajā trešdienā.

Kā zināms, Latviju pasaules čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti. Uz Londonu bez Ikaunieces-Admidiņas un Grīvas pošas arī, šķēpmetēji Madara Palameika, Anete Kociņa un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Latiševa-Čudare, trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, maratonskrējēji Ilona Marhele, Anita Kažemāka un Valērijs Žolnerovičs, soļotāja Agnese Pastare, un sprintere Sindija Bukša, kura startēs 200 metru distancē.

Bukša un Grīva dalībnieku vidū iekļuva, jo viņu disciplīnās kvalifikācijas normatīvus bija izpildījis mazāks skaists sportistu nekā pasaules čempionātā atvēlētas vietas, tāpēc abas tika pie pēdējā brīža uzaicinājumiem.

Kvalifikācijas normatīvus bija izpildījuši Jeļena Prokopčuka un Arianna Hilborna maratonā, kā arī soļotājs Arnis Rumbenieks 50 kilometru distancē, taču viņi šajās sacensībās nepiedalīsies. Tāpat ielūgumu startēt pasaules čempionātā saņēma 2016.gada Eiropas čempions šķēpmešanā Zigismunds Sirmais, taču viņš joprojām atlabst no savainojuma.

Pasaules čempionātā gaidāms vēl viens Latvijai nozīmīgs notikums, jo pašreizējā LVS prezidente Ineta Radēviča saņems 2011.gada pasaules meistarsacīkšu sudraba medaļu tāllēkšanā, kas viņai pienākas pēc vicečempiones diskvalificēšanas. Kā atklāja Bļusina, ja sākotnēji šī ceremonija bija plānota 5.augustā, tagad tā pārcelta dienu vēlāk un risināsies ap plkst.20 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!