Foto: F64

Latvijas tāllēcējai Laumai Grīvai trešdien sacensībās Slovēnijā pietrūka tikai trīs centimetru līdz pasaules čempionāta normatīva izpildīšanai.

Grīva savā labākajā mēģinājumā aizlēca 6,72 metrus tālu, kas ir 32 gadus vecās sportistes šīs sezonas labākais rezultāts. Tas viņai arī deva uzvaru Slovēnijā notikušajās sacensībās.

Lai arī līdz pasaules čempionāta normatīvam, kas ir 6,75 metri, Grīvai pietrūka trīs centimetru, viņa var reāli cerētu uz dalību planētas meistarsacīkstēs, jo pagaidām nepieciešamos kritērijus izpildījušas vien 15 sportistes, lai gan sacensības paredz 32 dalībnieču piedalīšanos. Pēcāk iespēju piedalīties pasaules čempionātā iegūs nākamo labāko rezultātu īpašnieces, bet Grīvas rezultāts pašlaik ir dalīts 21.labākais pasaulē.

Tikmēr trešo vietu trešdien sacensībās Slovēnijā izcīnīja Laumas māsa Māra Grīva, kura uzrādīja rezultātu 6,29 metri.

Iepriekš L. Grīvas šīs sezonas labākais rezultāts bija 6,58 metri, ko viņa sasniedza pagājušajā nedēļā sacensībās Zviedrijā.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā augustā notiks Londonā.

Šī gada pasaules čempionāta normatīvi jāizpilda līdz 23.jūlijam. Karjeras laikā L.Grīva piedalījusies divos pasaules čempionātos.

L. Grīvas personīgais rekords ir 6,86 metri, ko viņa sasniedza 2011.gadā Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās Valmierā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!