Foto: Publicitātes attēli
Svētdien 250 jaunie basketbolisti no visas Latvijas pulcējās uz tikšanos Rīgā ar Kristapu Porziņģi, portālu "Delfi" informēja bankas "Citadele" pārstāve Baiba Ābelniece

Olimpiskā centra basketbola zālē pulcējās 10 līdz 14 gadus veci zēni un meitenes no 55 sporta skolām un basketbola klubiem. Jaunieši izmantoja iespēju uzdot Kristapam jautājumus par sportošanu un dzīvi ASV, kā arī atrādīja basketbola iemaņas kopīgā saspēlē.

Porziņģis atbildēja uz bērnu jautājumiem un komentēja, ka sasniegt sapni var ar smagu darbu un apņēmību doties uz nosprausto mērķi. Papildus sportiskajām aktivitātēm ar Porziņģi jauniešus uzmundrināja arī karsējmeiteņu priekšnesumi, repa izpildītāji Reiks un Fakts, iesildīšanos organizēja Renārs Zeltiņš.

Jauniešu interese par basketbolu Latvijā aug. Par to liecina VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas statistika - šogad līgā piedalījušies 6042 sportistu, kas ir gandrīz par 400 dalībniekiem vairāk nekā pērn.

Pieaudzis arī dalībnieku un komandu skaits ikgadējās jauniešu sacensībās "Kāruma kauss" – šogad pirmajā posmā, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, tas bija par 23% lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!