Foto: AP/Scanpix

Latvijas vieglatlēte Madara Palameika, kura pērn izcīnīja uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā šķēpmešanā dāmām, ceturtdien ieņēma septīto vietu šīs sezonas Lozannas posma sacensībās.

Palameika savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,35 metru tālumā, kas bija septītais labākais rezultāts, kamēr uzvaru ar 68,43 metriem izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Sara Kolaka, kura laboja Horvātijas rekordu un kļuva par sezonas līderi.

Pirmajā mēģinājumā Palameika šķēpu meta 56,19 metru tālumā, otrajā mēģinājumā viņa sasniedza 60,35 metru atzīmi, bet trešajā piegājienā šķēps lidoja 59,75 metru tālumā. Pēc pirmajiem trim metieniem latviete bija septītā, tikdama vēl pie trim mēģinājumiem, kuros šķēpu meta 59,68, 57,66 un 59,20 metru tālumā, līdz ar to neuzlabojot savu rezultātu.

Tikmēr Kolakai tālākais raidījums padevās pēdējā, astotajā, mēģinājumā, kurā viņa meta 68,43 metrus. Savukārt otro vietu ar 67,40 metriem izcīnīja divkārtējā olimpiskā čempione Barbora Špotākova, kura pirms pēdējiem mēģinājumiem bija sacensību līdere. Savukārt trešajā vietā ar 66,12 metriem ierindojās austrāliete Ketrina Mičela.

Sezonas pirmajā posmā Palameika šķēpu meta 62,14 metrus tālu, ASV pilsētā Jūdžinā notikušajā posmā ieņemot sesto vietu.

Šosezon viņas labākais rezultāts ir 63,92 metri, kas tika sasniegts jūnijā notikušajās Jāņa Lūša kausa izcīņas sacensībās.

Pērn Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Briselē Palameika laboja sev piederošo Latvijas rekordu, šķēpu raidot 66,18 metrus tālu un nodrošinot arī uzvaru kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!