Svētdien Pļaviņu novada Mežezera slēpošanas kompleksā norisinājās iecienītā "Vivus.lv MTB maratona" seriāla trešais posms, kura ietvaros tika noskaidroti arī Latvijas čempioni MTB maratonā. Vīru elitē otro reizi karjerā šo titulu ieguva "ZZK" komandas sportists Mārtiņš Blūms, bet dāmu konkurencē uzvarēja viņa komandas biedrene Katrīna Jaunslaviete. Tikmēr junioru grupā triumfēja "NN sporta kluba" pārstāvis Artūrs Krasts.

"Vivus.lv MTB maratons" ir viens no vērienīgākajiem un kvalitatīvākajiem kalnu riteņbraukšanas seriāliem Baltijas valstīs, izceļoties ar īpaši pārdomātām un dalībniekiem interesantām trasēm. Šajā gadā Latvijas Riteņbraukšanas federācija seriāla organizatoriem uzticēja tiesības rīkot Latvijas čempionātu MTB maratonā. Latvijas čempionāta medaļas elites vīru, dāmu un junioru grupās tika izspēlētas "Vivus.lv MTB maratona" trešajā posmā, kas svētdien, 11. jūnijā, notika gleznainajā un pauguriem bagātajā Mežezera slēpošanas centrā.

Sacensības pulcēja kuplu dalībnieku skaitu, sākot no pašiem mazākajiem, kas sacentās bērnu braucienos, līdz pat rūdītiem elites vīriem. Cīņā par Latvijas čempiona titulu devās vadošie valsts kalnu riteņbraucēji, tostarp pasaules elites klases sportisti no "ZZK" komandas – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons.

Elites vīru un dāmu grupu sportisti par čempiona titulu cīnījās "HRX" distancē, veicot kopumā 54 kilometru garu distanci, kas tika sadalīta divos apļos. Kopējie augstuma metri distancē pārsniedza 1100 metrus. Netrūka nedz garu kāpumu un aizraujošu nobraucienu, nedz arī šauru taciņu un citu interesantu vietu, kas bija labs pārbaudījums visiem dalībniekiem. Iegūstot vērā ņemamu pārsvaru pār konkurentiem jau pirmajā aplī, savu favorīta statusu pilnībā apliecināja "ZZK" komandas sportisti – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Otrajā aplī abi cēsinieki savas pozīcijas tikai nostiprināja. Līdz šim Latvijas čempionātā MTB maratonā gan Arnis, gan arī Mārtiņš elites grupā bija triumfējuši katrs pa vienai reizei.

Līdzjutēju aplausu pavadīts, finišu kā pirmais sasniedza Mārtiņš Blūms, otro reizi karjerā kļūstot par valsts čempionu MTB maratonā. Otrā vieta pagājušā gada čempionam Arnim Pētersonam. Abi "ZZK" komandas sportisti finišēja pēc 2 stundām 18 minūtēm un 57 sekundēm. Godpilno trešo vietu guva "Sportlife.lv" vienības pārstāvis un "Vivus.lv MTB maratona" kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, kurš finišēja 6 minūtes un 51 sekundi aiz uzvarētāja. Lielisks panākums mājiniekam Laurim Purniņam, kurš valsts čempionāta ieskaitē izcīnīja ceturto vietu, bet "Vivus.lv MTB maratona" posma vērtējumā Lauris bija piektais, arī aiz Dmitrija Sorokina ("Rietumu banka – Rīga"). Labāko sešiniekā čempionāta ieskaitē iekļuva Jānis Ozols ("ZZK") un Uldis Ālītis ("Rietumu banka – Rīga"). "Vivus.lv MTB maratona" kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Oskars Muižnieks.

Dāmu konkurencē lieliski sevi Pļaviņu apkaimē apliecināja "ZZK" komandas sportiste Katrīna Jaunslaviete, kura finišēja pēc 2 stundām 42 minūtēm un 25 sekundēm. Sportiste otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioni MTB maratonā. Otrā vieta Leldei Ardavai no "Rietumu banka – Rīga" komandas, bet labāko trijnieku noslēdza "Patria – Bottecchia" pārstāve Lāsma Ozola. "Vivus.lv MTB maratona" kopvērtējuma līderes gods pēc šī posma paliek Leldei Ardavai.

Ne mazāk aizraujošā cīņa tika aizvadīts kupli pārstāvētais "Latvijas Valsts mežu" pusmaratons. 29 kilometru garajā distancē startēja arī junioru vecuma grupas sportisti, kuri cīnījās par Latvijas čempiona titulu. Spraigā cīņā šeit uzvaru izcīnīja "NN Sporta kluba" pārstāvis Artūrs Krasts. Viņš aizraujošajā un kāpumiem bagātajā distancē par 21 sekundi spēja apsteigt "KS Sporta kluba" riteņbraucēju Andri Romanovski. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Vipsport/ Dobeles dzirnavnieks" sportists Arvis Rendors. Absolūtajā vērtējumā "Latvijas Valsts mežu" pusmaratona distancē nepārspēti palika kopvērtējuma līderi - Didzis Slaidiņš ("Volkswagen – Veloprofs.lv) un Rūta Brakovska ("KS Sporta klubs").

Jaunie braucēji sacentās " Labs Kino Pusaudžu distance" un spraigajos bērnu braucienos, kur balvas saņēma visi startējušie dalībnieki. "Vivus.lv MTB maratona" sezona turpināsies 9. jūlijā, kad Talsos notiks seriāla ceturtais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!