Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 11. jūnijā, Pļaviņu novada Mežezera slēpošanas kompleksā norisināsies pašmāju iecienītā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla "Vivus.lv MTB maratona" trešais posms. Tā ietvaros tiks noskaidroti Latvijas čempioni MTB maratonā. Savu dalību nozīmīgajās sacensībās apstiprinājuši visi labākie pašmāju MTB sportisti, to vidū arī "ZZK" pārstāvji - Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons.

"Vivus.lv MTB maratons" katru gadu ir vienas no kvalitatīvākajām un baudāmākajām kalnu riteņbraukšanas sacensībām Latvijā. Šajā gadā sacensību seriālam, kas izceļas ar ļoti interesantām un tehniskām trasēm, tika piešķirtas tiesības organizēt Latvijas čempionātu MTB maratonā. Nozīmīgās un prestižās sacensības notiks šīs nedēļas svētdienā "Vivus.lv MTB maratona" trešā posma ietvaros Pļaviņu novadā esošajā Mežezera slēpošanas centrā.

Sacensību rīkotāji parūpējušies, lai distances trase būtu Latvijas čempionātam atbilstošas. Kopējais distances garums "HRX" distancē būs 54 kilometri. Trase tiks sadalīta divos 27 kilometru garos apļos. Jāņem vērā, ka kopējie augstuma metri būs virs 1100 metriem virs jūras līmeņa.
Vienlaikus "Vivus.lv MTB maratona" Pļaviņu posms būs ļoti baudāms arī tiem, kuri necīnīsies Latvijas čempionāta vērtējumā. Gaidāmi daudz skaistu dabas skatu un virkne interesantu posmu. "HRX" distances dalībnieki trasē dosies pulksten 11:45. Desmit minūtes vēlāk startēs 10 kilometru garais "Labs kino" pusaudžu brauciens. 12:10 gaidāmas aizraujošās "Cido" bērnu brauciena sacensības, bet pulksten 13:20 startēs Latvijas Valsts mežu pusmaratons.

Latvijas čempioni MTB maratonā tiks noteikti elites grupā vīriešiem un sievietēm, kā arī junioriem un juniorēm (ja uz starta izies vismaz piecas licencētās juniores). Jāņem vērā, ka juniori startēs Latvijas Valsts mežu pusmaratonā, veicot vienu apli. Lai startētu čempionāta ieskaitē nepieciešamas Latvijas Riteņbraukšanas federācijas elites vai junioru licences. "Cycling for all" vai "Master" licenču īpašniekiem, kuri vēlēsies startēt elites grupā, būs iespēja sacensību norises vietā iegādāties vienas dienas elites licenci, pēc tam atgriežoties amatieru statusā.

Vīru konkurencē savu dalību prestižajās sacensībās apstiprinājuši visi vadošie valsts kalnu riteņbraucēji. Pļaviņās redzēsim Pasaules kausa MTB XCO krosā otrās vietu īpašnieku kopvērtējumā U23 grupā Mārtiņa Blūmu un viņa komandas biedru no "ZZK" komandas Arni Pētersoni, kurš ieņem 30. vietu Pasaules kausa MTB XCO krosa kopvērtējumā elites vīru grupā. Pērn par Latvijas čempionu MTB maratonā kļuva Pētersons, 2015. gadā to paveica Raivis Zīmelis, bet 2014. gadā nepārspēts bija Mārtiņš Blūms.

Galveno konkurenci šajā gadā abiem "ZZK" vīriem centīsies izrādīt "Sportlife.lv" sportisti – Oskars Muižnieks un Matīss Preimanis. Oskars palika nepārspēts "Vivus.lv MTB maratona" otrajā posmā, kas notika Baldonē. Tāpat favorītu pulkā jāmin arī "Rietumu banka – Rīga" un citu komandu sportisti.

Sieviešu konkurencē lielākā intriga par uzvaru gaidāma starp pērnā gada čempioni Katrīnu Jaunslavieti ("ZZK"), "Vivus.lv MTB maratona" kopvērtējuma līderi Leldi Ardavu un "ASK Patria" sportisti Lāsmu Ozolu. Īpaši svarīgas šīs sacensības būs arī amatieru sportistiem, kuri maratona distancē cīnīsies par augstākās kategorijas punktiem. Pusmaratona distancei piešķirta trešā kategorija.

"Vivus.lv MTB maratona" organizatori aicina dalībniekus uz 3. posmu ierasties laicīgi – ap pulksten 11:30. No pulksten 12:00 – 15:00 nokļūšana sacensību starta zonā būs slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!