Par Rīgas "Dinamo" galveno treneri kluba padomes sēdē pirmdien, 29. maijā, apstiprināts bijušais komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, vēsta kluba mājas lapa.

Akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" padomes sēdē tika izskatīts jautājums par komandas gatavošanos 2017./2018. gada sezonai. Padomei izvērtējot vairākus Latvijas un ārvalstu galvenā trenera amata kandidātus, amatā tika apstiprināts Sandis Ozoliņš.

Kā zināms, iepriekšējā KHL sezonā Sandis Ozoliņš bija viens no galvenā trenera pienākumu izpildītāja Normunda Sējēja asistentiem.

"Pirmām kārtām, atbildība," par izmaiņām darbā intervijā kluba mājas lapā saka Ozoliņš. "Galvenais treneris ir atbildīgs par rezultātu. Tā bija ļoti vērtīga pieredze pagājušogad, kad 35 spēles pavadīju kā trenera asistents pie komandas soliņa spēļu laikā un treniņos, tā man bija nenovērtējama pieredze. Es sapratu un vairāk apzinājos to, kā es spēli skatījos, analizēju, kad pats spēlēju, un kur ir starpība, analizējot spēli no trenera redzes punkta."

"Darba ir plāns sastādīts, ļoti pragmatiski un ļoti tālejoši mērķi," saka jaunais treneris. "Mērķis saprotams mums visiem, gan treneriem, gan spēlētājiem, gan komandas vadībai – iekļūt izslēgšanas spēlēs."

Tāpat padome uzklausīja komandas ģenerālmenedžera Ģirta Ankipāna ziņojumu par sastāva komplektāciju KHL 10. sezonai.

Sandis Ozoliņš dzimis 1972. gada 3. augustā Siguldā.

Savu spēlētāja karjeru Sandis Ozoliņš iesāka PSRS čempionātā Rīgas "Dinamo" komandā 1990. gadā, bet jau 1992. gadā pārcēlās uz Nacionālo Hokeja līgu (NHL) un spēlēja Sanhosē "Sharks", aizvadot šajā klubā četras sezonas. Četras sezonas Ozoliņš aizvadīja Kolorādo "Avalanche" komandā, ar kuru 1995./1996. gada sezonā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Spēlējis arī Floridas "Panther", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers".

Pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas 2009. gadā Sandis Ozoliņš pievienojās Rīgas "Dinamo" komandai Kontinentālajā hokeja līgā, 2012./2013. gada sezonu nospēlēja Mitišču "Atlant" vienībā, bet 2014. gada sezonas beigās atvadījās no spēlētāja karjeras.

Sanda Ozoliņa "8" spēlētāja numurs ir iemūžināts Rīgas "Dinamo" klubā.

Latvijas izlases sastāvā Sandis Ozoliņš aizvadījis 40 mačus, piedaloties trijos ziemas olimpisko spēļu turnīros, trijos pasaules čempionātos un trijos olimpiskajos kvalifikācijas turnīros, taču viņš Latvijas izlasei palīdzēja tieši tad, kad tas visvairāk bija nepieciešams – divas reizes palīdzot izcīnīt olimpiskās ceļazīmes 2005. un 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!