Foto: Publicitātes foto
Interesantā trasē, kur sportisti varēja izbaudīt pilsētas centra arhitektūru, Daugavas aizsargdambi un Cietoksni, skrienot gar Rodko mākslas centru, Daugavpilī aizritējis "Bigbank Skrien Latvijas" trešā seriāla posms.

Organizatori, veidojot trasi bija padomājuši par to, lai trase būtu interesanta kā dalībniekiem tā skatītājiem un būtu arī gana ātra. Abas ieceres tika realizētas, jo skrējēji novērtēja Daugavpils arhitektūru, tika uzrādīti daudzu sportistu personiskie rekordi.

Uz "Bigbank Skrien Latvija" Daugavpils pusmaratonu bija ieradušās Latvijas olimpietes Ilona Marhele un Agnese Pastare, kā arī garo distanču skriešanas līderi - Renārs Roze un Dmitrijs Serjogins.

Sacensību atklāšanu pagodināja jaunievēlētā LVS prezidente Ineta Radeviča, kas noskrēja arī simbolisko apli ar bērnu grupā startējošajiem.

Pirmie distancē devās 5 km skriešanas distancē startējošie un nūjotāji. Vīru konkurencē no starta un pusdistanci līdzīgi skrēja Dmitrijs Serjogins un Jānis Razgalis. Apmēram kilometru pirms finiša Serjogins strauji kāpināja tempu un lepnā vientulībā svinēja uzvaru ar rezultātu 16 minūtes un 45 sekundes. Dāmu konkurencē uzvarēja Gundega Heidingere, otrā vietā olimpiete Agnese Pastare, trešajā vietā Elēna Miezava.

Pusmaratona distance tika gaidīta, jo tajā startu bija pieteicis daugavpilietis Dmitrijs Jurkevičs, kurš nepievīla daugavpiliešu cerības un kāpa uz apbalvošanas pjedestāla 1.pakāpiena. 2. un 3.pakāpienu aizņēma attiecīgi Jānis Girgensons un Kristaps Vējš-Āboliņš.

Dāmām pusmaratona distancē uzvarēja mūsu olimpiete Ilona Marhele, otrajā vietā atstājot Anitu Kažemāku un trešajā Leldi Neimandi.

"Bigbank Skrien Latvija" Daugavpils posmā tika sadalītas balvas vairāk nekā 25 kategorijās.

Bērnu distancēs uzvarēja Alisa Kirčenko (SB1), Markuss Skadiņš (VB1), Annika Zalīte (SB2), Hermanis Valtass (VB2), Loreta Zālīte (SB3), Valters Malta (VB3), Amanda Valtasa (SB4) un Valters Pūdžs (VB4).

Aktīvas bija arī Daugavpils skolas un bērnudārzi un lielākais skaits, vairāk nekā 100 dalībnieku bija no Daugavpils 12. vidusskolas; aktīvākā pirmsskolas izglītības iestāde ir Daugavpils 32. pirmskolas izglītības iestāde "Mārīte". Aktīvākais uzņēmums ar 33 dalībniekiem, kuru kopējās distances garums sastādīja 181.5 km bija SIA Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums.

Nākošais Bigbank Skrien Latvija posms notiks Kurzemē – Piedzīvojuma parka pusmaratons Ventspilī – 16./17.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!