Foto: LOK arhīvs

12.aprīlī "Elektrum Olimpiskajā centrā" norisinājās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta "Sporto visa klase" ievadseminārs, kurā piedalījās izglītības iestāžu pārstāvji, kuri vēlas iesaistīties projektā 2017./2018. mācību gadā.

Ievadseminārā klātesošos uzrunāja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš akcentēja, ka projekts "Sporto visa klase" ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas mēroga pasākumu, kurā vēlas iesaistīties ar vien vairāk interesentu. "Projektu pozitīvi ir novērtējuši ne tikai bērni, kuri sporto piecas reizes nedēļā, bet arī viņu vecāki, pedagogi, izglītības iestāžu un pašvaldību vadītāji."

"Pieteikšanās dalībai nākamajā mācību gadā turpinās un mums ir patiess prieks sagaidīt daudzus jaunus dalībniekus, kuri vēlas iesaistīties projektā "Sporto visa klase". Vēlētos pateikties visiem projekta atbalstītājiem – pedagogiem, vecākiem,m pašvaldību vadītājiem, sponsoriem par veiksmīgo sadarbību un sniegto atbalstu", izsakās LOK ģenerālsekretārs un projekta idejas autors Žoržs Tikmers.

Šīsdienas projekta ievadseminārā klātesošie interesenti tika iepazīstināti ar projekta "Sporto visa klase" ideju un mērķi, norises kārtību, pieteikšanās secību, iesniedzamajiem dokumentiem un vienoto identitāti, kā arī tika sniegta informācija par reģionālajām un fināla sacensībām, kurās tiek izcīnīts "Ceļojošais kauss".

Pašvaldību apstiprinātus pieteikumus no izglītības iestādēm LOK jāiesniedz līdz šā gada 28. aprīlim. Ar projekta "Sporto visa klase" nolikumu, pieteikuma iesniegšanas kārtību un citu informāciju ir iespējams iepazīties mājaslapā internetā.

Projekts "Sporto visa klase" tā dalībniekiem ir bezmaksas un tas paredz iesaistīto skolu 3., 4. 5. un 6. klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek un notiks saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu.

Šajā mācību gadā norisinās projekta trešā sezona, kurā piedalās jau vairāk kā 3000 bērnu no 130 klasēm un 59 pašvaldībām.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 3. – 6. klašu grupai un četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu.

Projekts "Sporto visa klase" paredz trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā stājas uzlabošanai un vispārējai fiziskajai sagatavotībai, futbola iemaņu apguvei un peldēšanai vai sporta nodarbībām svaigā gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!