Foto: F64

Aizvadītā spēle pret Hantimansijskas "Jugra" komandu bijusi līdzīga, taču komanda pieļāvusi daudz tehniska brāķa, tāpēc uzvaras kausi nosvērušies par labu pretiniekiem, pēc trešdien aizvadītās cīņas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) viesos sacīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka rīdzinieki sezonas pēdējo izbraukuma spēļu sēriju sāka kapitulējot Hantimansijskas komandai ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0).

"Atkal bija līdzīga spēle kā pirms nedēļas Rīgā, taču šoreiz, teiksim tā, bija pārāk daudz tehniska brāķa. Varbūt, "Jugra" komandai kaut kur nedaudz vairāk paveicās nekā mums. Viņi iemeta par vienu ripu vairāk, bet ar to pietika uzvarai," Sējēja teikto citē "Jugra" preses dienests.

Arī mājinieku galvenais treneris Andrejs Razins piekrita, ka šajā mačā abu komandu spēlētāji grēkojuši ar kļūdām.

"Piekrītu, ka abām komandām ir vāja tehnika, lai gan sastāvos it kā ir meistarīgi spēlētāji. Gribētos labāku momentu realizāciju no abām komandām. Mēs gribam iepriecināt skatītājus ar iemestām ripām, bet tas mums īsti nesanāk. Labi vismaz, ka tikām arī pie šādas uzvaras," Razins prieku par panākumu neizrādīja.

Iepriekšējā abu komandu cīņā Rīgā uzvaru ar identisku rezultātu 2:1, taču pēcspēles metienos, guva "Dinamo".

Rīdzinieku rindās vienīgos vārtus šajā mačā iemeta uzbrucējs Lauris Dārziņš, kuram tas bija 100. precīzais metiens KHL.

"Žēl izbraukumu sākt ar zaudējumu. Nesen jau ar šo komandu aizvadījām maču, zinājām, kā būtu labāk pret viņiem spēlēt. Zinājām, ka pret šo komandu var izmantot pretuzbrukumus. Diemžēl īstenot iecerēto neizdevās. Mums kliboja pirmā piespēle, tieši pretuzbrukuma sākums. Nebijām pietiekami aktīvi," uzbrucēja teikto citē Latvijas klubs.

"Pirms iepriekšējā mača "Arēnā Rīga" kāds jau bija uzgājis šo statistiku un teica, ka jāgūst simtie. Tad, pirms došanās izbraukumā, ar "Dinamo" komandu bijām Mārupes ledus halles atklāšanā, kur arī uzspēlējām hokeju. Guvu tur vārtus un džeki jau smējās, ka savus simtos esmu iemetis Mārupē. Jebkurā gadījumā ir patīkami gūt vārtus, bet tas jau nav tikai mans nopelns. Viens spēlētājs vārtus negūst. Vārtu gūšana ir tikai maiņas noslēdzošais punkts. Pirms tam ir laicīga piespēle. Tas ir visas maiņas nopelns. Gribētos, protams, lai šādi, jubilejas skaitļi, būtu vairāk un pienāktu ātrāk," pauda hokejists.

Latvijas klubs pēdējos sešos mačos ir izcīnījis četras uzvaras, taču trīs maču izbraukumā devās bez sešiem hokejistiem, jo traumas guvuši aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Nikolajs Jeļisejevs, Kaspars Saulietis un Pjotrs Sčastļivijs.

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs piektdien pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet izbraukumu noslēgs piektdien pret Astanas "Baris".

Rīdzinieki jau pirms laba laika zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Ar 54 punktiem 56 spēlēs Latvijas klubs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā ieņem 29. vietu starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg", bet no pozīciju augstāk esošās Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētās Toljati "Lada", kas ir pirmspēdējā 14.vietā Austrumu konferencē, atpaliek septiņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!