Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc iekļūšanas 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā neslēpa gandarījumu par komandas paveikto un izteica cerību, ka "Eurobasket Women 2017" valstsvienībai palīdzēs divas pieredzējušās līderes Gunta Baško-Melnbārde un Anete Jēkabsone-Žogota.

Latvijas basketbolistes trešdien pārpildītajā "Elektrum" olimpiskā centra zālē Eiropas čempionāta atlases pēdējā spēlē ar 77:66 uzvarēja Slovēniju un izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, kas nākamgad risināsies Čehijā. Pēdējā ceturtdaļā slovēnietes veica 12:0 izrāvienu un pietuvojās līdz 66:68, tomēr galotnē veiksmīgākas bija Latvijas basketbolistes, nosargājot uzvaru.

"Paldies meitenēm par sniegumu izšķirošajā spēlē un visā turnīrā. Šodien vairākas reizes nācās parādīt raksturu, lai pārvarētu neveiksmju brīžus. Paldies arī līdzjutējiem, kuri palīdzēja uzturēt augstu enerģijas līmeni un nenolaist rokas," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā internetā citēts Zībarts. "Līdz ceturtās ceturtdaļas vidum bija kvalitatīvs basketbols. Bija daudz brīvu metienu un laba precizitāte. Bija laba aizsardzība. Tikai pašās beigās uz noguruma fona vairākkārt netikām galā ar pretinieču "pick n'roll" uzbrukumu, ko slovēnietes izpilda patiešām labi. Taču galotnē spēles likteni izšķīra mūsu līderes."

Zībarts norādīja, ka atlases cikls bijis ļoti grūts, jo spēlēt nācies sezonas gaitā ik pa laikam, tādējādi pilnvērtīgi gatavoties mačiem nav bijis iespējams. "Pirms finālturnīra būs iespēja pastrādāt mērķtiecīgāk. Tagad gaidīsim izlozi un tiksim skaidrībā par spēlētāju nākotnes plāniem. Protams, Gunta un Anete šajā ciklā deva neatsveramu ieguldījumu – kā spēlētājas, kuras iedrošina partneres un iedveš bijību pretiniecēm. Būtu labi, ja viņas palīdzētu arī finālturnīrā. Un vēl, protams uz vietu komandā varēs pretendēt arī spēlētājas, kuras studē ASV."

Tikmēr Latvijas izlases kapteine Baško-Melnbārde vēl neapstiprināja savu dalību nākamā gada finālturnīrā.

"Prieks un lepnums par visu komandu. Koncentrējāmies darbībai aizsardzībā, izdarījām tās mazās lietas, kas laukumā jāpaveic, lai apturētu pretinieces. Bija milzīga apņēmība un cīņasspars," sacīja basketboliste. "Ceturtā ceturtdaļa? Viss taču beidzās veiksmīgi! Varbūt kaut ko mazliet sasteidzām, kādā epizodē nepaveicās. Galvenais, ka tā jau ir pagātne un esam izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā. Par vasaras plāniem gan vēl neko neprasiet. Dzīvosim – redzēsim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!