Foto: F64
Pieredzējušajai Latvijas basketbolistei Anetei Jēkabsonei-Žogotai pieņemtais lēmums par atgriešanos izlasē nebija viegls, uzsver pati basketboliste.

Latvijas sieviešu basketbola izlasei šomēnes gaidāmajā izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē palīdzēs arī Jēkabsone-Žogota. 2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota šīs sezonas ievadā pavēstīja par karjeras beigām, tomēr neizslēdza arī iespēju, ka novembrī varētu palīdzēt izlasei.

"Ļoti patīkama sajūta atkal uzvilkt kreklu Latvijas karoga krāsās. Kaut skaļiem vārdiem pateicu, ka beidzu, jāizdara iesāktais līdz galam. Lēmums atgriezties nebija viegls, un nebija daudz laika, lai sagatavotos, bet meitenes ir labā formā," stāstīja basketboliste.

Kā atzīmē Jēkabsone-Žogota, latvietēm nav variantu, ir jāuzvar un jāiekļūst finālturnīrā.

"Vispirms daudz jāpastrādā treniņos - Slovēnija ir ātra, mazās spēlētājas agresīvas, sedz, met, katru mūsu kļūdu pārvērtīs divos punktos," skaidroja Jēkabsone-Žogota.

Gatavojoties mačam, basketboliste treniņus atsākusi pirms trijām nedēļām.

"Pirmās divas nedēļas trenējos ar izlases fiziskās sagatavotības treneris Ēriku Visocki, sagatavoju ķermeni fiziski, lai varu nākt laukumā. Pagājušajā nedēļā trīs reizes iegāju zālē un pirmoreiz pēc pusgada paņēmu rokās bumbu. Nav viegli, bet caur grūtībām būs rezultāts. Sajūtas nekur nav pazudušas. Jā, posms bijis pietiekami ilgs, bet tie nav gadi," secināja Jēkabsone-Žogota.

EČ kvalifikācijas turnīrā latvietes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu savā apakšgrupā, kamēr līderes ar diviem panākumiem divos mačos ir Slovēnijas basketbolistes, bet Lietuvas izlase trīs cīņās nav spējusi tikt pie uzvarām un zaudējusi cerības tikt uz finālturnīru.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Uzvara Rīgā slovēnietēm garantēs ceļazīmi uz finālturnīru. Savukārt Latvijai pirmo vietu grupā garantēs panākums ar vismaz 19 punktu pārsvaru. Savukārt panākums ar +1 līdz +18 punktiem dos otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru, jo vismaz trijās grupās otro vietu iegūs komanda, kas būs izcīnījusi ne vairāk kā divas uzvaras.

Ja sestdien slovēnietes zaudēs Lietuvai, Rīgas spēles uzvarētājas iegūs pirmo vietu, savukārt zaudētājas riskē palikt ārpus finālturnīra, jo ar bilanci 2-2 un sliktu iegūto un zaudēto grozu starpību ceļazīmei var nepietikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!