Foto: F64

Viena no labākajām Latvijas basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota ir piekritusi palīdzēt Latvijas sieviešu basketbola izlasei izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Slovēnijas valstsvienību, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Prieks, ka Anete Jēkabsone-Žogota grib palīdzēt valstsvienībai izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru un vairākas nedēļas trenējusies individuāli. Viņas milzīgā pieredze un meistarība noteikti noderēs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tomēr basketbols ir komandas spēle, tāpēc labi, ka gandrīz visas kandidātes veiksmīgi sākušas sezonu klubos un sasniegušas labu sportisko formu," LBS mājas lapā citēts izlases treneris Mārtiņš Zībarts.

Kā zināms, šā gada septembrī Jēkabsone-Žogota paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta.

Latvijas basketbola izlase gatavošanos spēlei ar Slovēniju, kas notiks 23. novembrī "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā, uzsāks arī īsu treniņnometni un pārbaudes spēli pret Čehiju 19. novembrī.

"Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, uz treniņnometni aicinām ierobežotu un iepriekš jau daudzkārt pārbaudītu spēlētāju skaitu," stāsta treneris. "Pārbaudēm un meklējumiem laika nav, treniņos atsvaidzināsim ierastās saiknes un slīpēsim nianses, nepārspīlējot ar taktisko variantu daudzumu. Esam ņēmuši vērā pirmās spēles pieredzi, mērķtiecīgi gatavosimies neitralizēt pretinieču trumpjus un izmantot viņu vājās vietas."

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās no deviņām otro vietu ieguvējām.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā Latvija ar divām uzvarām un vienu zaudējumu ir līdere, tai seko Slovēnija ar divām uzvarām un Lietuva, kura zaudējusi trijās spēlēs. Sestdien, 19. novembrī Slovēnijas izlase savā laukumā Celjē spēlēs ar Lietuvas komandu un uzvara slovēnietēm dos pirmo vietu grupā. Latvijas komandai Rīgā jāuzvar vismaz ar 19 punktu pārsvaru, lai pārņemtu pirmo vietu grupā, bet uzvara ar mazāku punktu pārsvaru dos otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru. Ja slovēnietes Lietuvai būs zaudējušas, Rīgas spēles uzvarētājas iegūs pirmo vietu, savukārt zaudētājas riskē palikt ārpus finālturnīra, jo ar bilanci 2-2 un sliktu iegūto un zaudēto grozu starpību ceļazīmei var nepietikt, norāda LBL.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs spēlēm ar Čehiju un Slovēniju:
Anete Jēkabsone-Žogota (bez kluba), Elīna Babkina (Samsunas "Canik", Turcija), Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Baiba Eglīte, Liene Priede, Gunta Baško-Melnbārde, Digna Strautmane, Zenta Meļņika (Ūmeo "Udominante", Zviedrija), Ieva Kūlīte (visas - "TTT Rīga"), Dita Rozenberga (Namīras "Belfius", Beļģija), Aija Putniņa ("Stambulas Universitāte", Turcija), Anete Šteinberga (Prāgas ZVVZ USK, Čehija), Kristīne Vītola (Stambulas "Galatasaray, Turcija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!