Foto: F64
Latvijas handbola izlases līdere Daiņa Krištopāna nespēlēšana 2018. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs ir liels robs ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā, pirms kvalifikācijas cikla sākuma uzsver valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrēms.

Kā informē Latvijas Handbola federācijas (LHF), pirmdien uz pirmo spēli Ungārijā no Rīgas izlidoja Latvijas klubos spēlējošie handbolisti, kā arī treneri Uģis Vikštrems un Andrejs Narnickis. Ārzemju klubus pārstāvošie spēlētāji komandai pievienosies pirmdienas vakarā jau Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, lai pēc tam kopīgi mērotu ceļu uz Ņīreģhāzu, kur trešdien plkst. 19:00 notiks spēle pret ungāriem.

Pirmo treniņu spēles vietā Latvijas handbolisti aizvadīs otrdien, 1.novembra, rītā, bet pēc tam sekos vēl divi treniņi, attiecīgi, otrdienas vakarā un trešdienas rītā. Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems pirms došanās uz Ungāriju atzina, ka treniņos būs jāstrādā pie daudzām lietām, bet visvairāk pie aizsardzības.

"Neko jaunu nepateikšu – atkal būs jāsakārto aizsardzība. Ņemot vērā, ka viens no mūsu galvenajiem aizsardzības spēlētājiem Dainis Krištopāns nav, daudz kas tajā būs jāmaina, bet problēma ir tajā, ka mums nav īpaši daudz laika. Galvenais aizsardzībā un arī uzbrukumā ir likvidēt to robu, ko radījis Daiņa iztrūkums," atzina Vikštrems.

"Diemžēl Daiņa pozīcijā vienīgais spēlētājs ir Valdis Gūtmanis, ko darbībā neesmu redzējis, tāpēc nemāku teikt, cik daudz un kā viņu izmantošu," norādīja treneris. "Skatīsimies un domāsim variantus. Daiņa nespēlēšana ir patiešām liels robs, taču tāda tā situācija ir. Es vienmēr esmu optimists – tagad mums ir uzdevumi, ko risināt. Mums ir komanda un es ticu, ka spēlētāji sevi parādīs cienījami. "

Dažādu iemeslu dēļ šajā sabraukumā Latvijas izlasei nevar palīdzēt trīs vadošie spēlētāji Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds. 2. novembrī plkst. 19:00 Latvijas izlase izbraukumā spēlēs pret Ungāriju, bet 6. novembrī plkst. 17:10 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā uzņems olimpisko čempioni Dāniju. Savā kvalifikācijas grupā Latvija spēlē ar Ungārijas, Dānijas un Nīderlandes izlasēm. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies 2017.gada jūnijā, un Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā no trešo vietu īpašniecēm.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Ungāriju
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija)
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (SV Beckdorf, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga),
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Raimonds Trifanovs (SV Beckdorf), Māris Veršakovs (HSG Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Valdis Gūtmanis (Mecklenburg Schwerin, Vācija),
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Arvis Juzups (SV Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports, Latvija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!