Foto: LETA
Par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu piektdien atkārtoti ievēlēja 59 gadus veco Aldoni Vrubļevski, kurš šajā amatā būs jau ceturto termiņu pēc kārtas.

Par Vrubļevski nobalsoja 77 LOK locekļi, bet par otru kandidātu Robertu Raimo - 11 balsis. Kopumā balsojumā tika izsniegti 93 vēlēšanu biļeteni, bet urnā iemesti 92 biļeteni. No iemestajiem vēlēšanu biļeteniem četri nebija derīgi, līdz ar to balsošanā vērā tika ņemti 88 biļeteni.

Vēlāk vēlēšanās par LOK viceprezidentiem ievēlēti Raimonds Bergmanis, Valdis Voins un Einars Fogelis.

Vrubļevskis ievēlēts par LOK prezidentu uz nākamajiem četriem gadiem līdz 2020. gadam. Vrubļevskis LOK prezidenta amatu ieņem kopš 2004. gada, kad nomainīja LOK pirmo vadītāju pēc valsts neatkarības atjaunošanas Vilni Baltiņu.

Pirms četriem gadiem uz LOK prezidenta amatu kandidēja Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols. Par Vrubļevski toreiz nobalsoja 62 delegāti, bet par Kolu tika atdota 31 balss.

Pirms vēlēšanām Raimo aktīvi aģitēja par pārmaiņām olimpiskajā kustībā, tomēr nospiedoši lielākā daļa LOK locekļu atbalstīja līdzšinējo olimpiskās kustības vadītāju Vrubļevski.

Tikmēr par LOK ģenerālskeretāru atkārtoti ievēlēts Žoržs Tikmers, par kuru nobalsoja 91 LOK loceklis, bet pieci atturējās.

LOK izpildkomitejā ievēlēti Jānis Baiks, Raimonds Bergmanis, Baiba Broka, Dainis Dukurs, Andris Feldmanis, Einars Fogelis, Igo Japiņš, Kārlis Lejnieks, Aivars Lembergs, Kirovs Lipmans, Jānis Mežeckis, Andris Rāviņš, Raimonds Rublovskis, Jevgeņijs Saproņenko, Atis Sausnītis, Uldis Sesks, Jānis Upenieks un Valdis Voins. Savukārt LOK Revīzijas komisijā tika ievēlēti Agra Brūne, Edgars Jaunups un Māris Liepiņš.

Tāpat LOK Ģenerālās asamblejas pārskata-vēlēšanu sesijā par LOK individuālajiem locekļiem ievēlēti Ingrīda Amantova, Jānis Baiks, Gunta Baško-Melnbārde, Raimonds Bergmanis, Inesis Boķis, Agra Brūne, Dainis Caune, Andrejs Ceļapīters, Dainis Dukurs, Zane Grundiņa-Arāja, Ivo Lakučs, Aivars Lembergs, Sandis Prūsis, Ineta Radēviča, Andris Rāviņš, Jānis Rozenbergs, Juris Titovs, Maija Tīruma, Uļjana Semjonova, Uldis Sesks, Jānis Upenieks, Igors Vihrovs un Marita Vilciņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!