Foto: LETA
Gāztais Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone joprojām apstrīd jaunievēlētās LPF valdes leģitimitāti un uzsver, ka viņš joprojām ir tiesīgs vadīt organizāciju, teikts Pones piektdien izsūtītajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Pone, kuram LPF biedri izteica neuzticību, liek šķēršļus jaunās valdes apstiprināšanai Uzņēmumu reģistrā (UR). UR pieprasījusi papildus informāciju par vairākiem punktiem, līdz ar to jaunās valdes apstiprināšanas process ir apturēts.

"Līdzšinējā Latvijas Peldēšanas federācijas valde tās priekšsēdētaja Kaspara Pones personā gan pirms minētās sapulces, gan arī pēc tās norādīja, ka minētā sapulce ir tikusi sasaukta pretēji biedrības statūtiem un Biedrību un nodibinājumu likumam. Minētā Latvijas Peldēšanas federācijas pozīcija tika pamatota, balstoties uz tās pieaicināto speciālistu zvērinātu advokātu sniegto atzinumu," teikts Pones paziņojumā medijiem. "Šobrīd tapis zināms, ka Latvijas Peldēšanas federācijas nostāju 2016.gada 28.septembrī ir apstiprinājis arī Uzņēmumu reģistrs."

Pēc jaunās LPF valdes iesniegtajiem dokumentiem Uzņēmumu reģistrā konstatēts, ka nav ievērota Biedrības statūtos noteiktā sapulces izziņošanas kārtība, tādēļ tā neesot bijusi lemtspējīga. Tāpat sapulcē neesot piedalījušies visi federācijas biedri, un tā nebija tiesīga pieņemt lēmumus, skaidroja Pone.

Ponem neesot saprotama Aivara Platonova, kurš, viņaprāt, uzdodas par minētās federācijas jaunievēlētās valdes priekšsēdētāju, pozīcija un nostāja, publiskojot un sniedzot viedokli tikai par daļu no Uzņēmumu reģistra lēmumā konstatētajām neatbilstībām. "Nepieciešams uzsvērt, ka Uzņēmumu reģistrs ir atlicis pieteikto izmaiņu reģistrēšanu nevis tāpēc, ka ir pretrunas attiecībā uz informāciju par federācijas biedru skaitu, bet gan pamatā tāpēc, ka minētās sapulces sasaukšana ir notikusi pretēji Statūtu un Biedrību un nodibinājumu likumā noteiktajai kārtībai, secinot, ka minētajā sapulcē nebija tiesības pieņemt lēmumus," vēstīja Pone.

Pone arī publiskojis zvērināta advokāta Armanda Rasas pausto, ka nav nekāda juridiska pamata uzskatīt, ka LPF valdes priekšsēdētājam Ponem nebūtu tiesības pārstāvēt minēto federāciju kā likumīgam federācijas pārstāvim. Gluži pretēji, ņemot vērā iepriekš norādītos apstākļus par pilnīgi nepamatotu un pat nelikumīgu ir uzskatāma tieši Aivara Platonova uzdošanās par LPF valdes priekšsēdētāju, jo lietas apstākļi to kopumā liecina, ka tieši viņam šobrīd nav likumīgu tiesību pārstāvēt organizāciju.

Jau vēstīts, ka jautājums par Pones atbilstību LPF prezidenta amatam radies Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, uz kurām uz ilgu laika periodu bija devies Pone, savukārt uz tām netika Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis, kurš dalībai XXXI Olimpiādē bija akreditēts.

Pone uz Olimpiādi bija devies ar trenera akreditāciju, tomēr viņš pats gan iepriekš nevarēja pastāstīt, kāpēc olimpiskajās spēlēs ieradies ar šādu akreditāciju, kurai, visticamāk, bija jāpienākas Jakubovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!