Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" otrdien, 6. septembrī, regulārā čempionāta spēlē viesos tiekas ar Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Spēle sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās šīs spēles teksta tiešraidi.

Rīgas "Dinamo" klubs jaunās sezonas KHL čempionātā ir zaudējis visās trijās pirmajās spēlēs un pagaidām pie punktiem vēl nav ticis, turklāt savā laukumā vēl nav spēlējis. Sezonu rīdzinieki sāka ar zaudējumu pret "Soči" (1:3), bet pēc tam sekoja arī neveiksmes pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (0:2) un Maskavas "Spartak" (3:4).

Savukārt Ufas klubs sezonu iesācis ar divām uzvarām piecās spēlēs, bet iepriekšējā mačā ar rezultātu 3:4 tika piedzīvots zaudējums pēcspēles metienu sērijā pret Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Ar septiņiem punktiem piecās spēlēs "Salavat Julajev" ieņem astoto vietu Austrumu konferencē. Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda ir vienīgā, kas šosezon joprojām cīnās bez punktiem, tiesa, Baltkrievijas vienība Minskas "Dinamo" sacensībās vēl nemaz nav iesaistījusies.

Rīdziniekiem ceturtdien būs jāspēkojas ar pašreizējajiem Gagarina kausa īpašniekiem Magņitogorskas "Metallurg". Savukārt izbraukums tiks noslēgts svētdien, kad gaidāms duelis pret Čeļabinskas "Traktor".

Savukārt pēc šīs nedēļas izbraukuma mačiem Rīgas "Dinamo" 13.septembrī aizvadīs mājas spēli pret Somijas komandu Helsinku "Jokerit", kur spēlē aizsargs Artūrs Kulda, bet pēc tam sekos izbraukuma duelis pret Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Turpinājumā sekos trīs mači savā laukumā.

"Dinamo" sezonas otrajā izbraukumā devusies 26 hokejistu sastāvā, starp kuriem ir astoņi spēlētāji, kuri nupat Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Rīgas "Dinamo" sastāvā trim izbraukuma mačiem iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

No šī sastāva iepriekšējā nedēļā Latvijas izlasē spēlēja aizsargi Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs un Ralfs Freibergs, kā arī uzbrucēji Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija un Vitālijs Pavlovs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka ceļazīmi uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm Latvijai neizdevās izcīnīt, jo tā izšķirošajā mačā svētdien ar 2:3 piekāpās Vācijai. Pirms tam izlase bija piedalījusies četrās Olimpiādēs pēc kārtas.

Ceļā uz Krieviju devušies arī vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs; aizsargi Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Patriks Malens, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji Tims Sestito, Pjotrs Sčastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags. Izbraukumā kopā ar komandu dažādu iemeslu dēļ nav devušies aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Filips Toluzakovs un Nikolajs Jeļisejevs.

Starpsezonu laikā Rīgas "Dinamo" nometnē ilgu laiku valdīja nosacīts klusums, jo, lai gan darbs klubā notika, par sastāva komplektāciju netika ziņots, jo kluba vadība risināja finansiālus jautājumus, meklējot atbalstītājus. Ilgu laiku tika meklēts arī jauns galvenais treneris, taču šis process nevainagojās panākumiem, tāpēc par galveno treneri jūlija beigās, kad komanda jau bija sākusi gatavošanos sezonai, tika apstiprināts Normunds Sējējs, kurš šo amatu apvieno ar ģenerālmenedžera pienākumu veikšanu.

Sējējs galvenā trenera pienākumus pildīja arī rīdziniekiem neveiksmīgās iepriekšējās sezonas noslēgumā, kad darbu zaudēja soms Kari Heikile.

Gatavojoties sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kurās tika gūtas astoņas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās sezonas regulāro čempionātu noslēdza vien 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas turnīrā neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!