Foto: Reuters/Scanpix

Bijušās Vimbldonas tenisa turnīra uzvarētājas Marionas Bartoli veselība un pat dzīvība ir apdraudēta - francūziete cieš no vīrusa, kas izraisījis dramatisku svara zaudēšanu, ziņo BBC.

Bartoli, kura no profesionālā tenisa atvadījās 2013. gadā, ir ievērojami kritusies svarā. Bažījoties par viņas veselību, mediķi aizliedza viņai piedalīties Vimbldonas paraugturnīrā, kas notika šonedēļ.

"Tā nav dzīve. Es vienkārši cenšos izdzīvot," saka 31 gadu vecā tenisiste, kura izskatās pēc anoreksijas slimnieces, lai gan tāda nav. "Es baidos par savu dzīvību. Uztraucos, ka vienu rītu mana sirds vienkārši apstāsies. Mana dzīve ir murgs. Es nevienam to nenovēlu, jo kļūst arvien sliktāk."

Mariona Bartoli 2013. gada Vimbldonas tenisa turnīrā. Foto: AP

2013. gada Vimbldonas tenisa turnīra uzvarētāja cieš no reta vīrusa, kam pat nav nosaukuma. Bartoli pārtiek tikai no ekoloģiski audzētiem salātiem un mizotiem gurķiem. Mobilo telefonu viņa var lietot tikai ar cimdiem rokās, jo vīruss izraisa arī spēcīgu jutību pret elektrību, un mazgāties drīkst minerālūdenī, nevis krāna ūdenī.

Bartoli uzskata, ka ar šo vīrusu viņa inficējās šā gada ziemā, kad ceļoja starp Austrāliju, Ņujorku un Indiju. Kopš tā laika viņa ir zaudējusi 20 kilogramus svara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!