Foto: Publicitātes attēli
Piektdien, 1. jūlijā, Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, tika svinīgi atklāta Latvijas IV Olimpiāde, vēsta portāls "olimpiade.lv".

Atklāšanas ceremonijā klātesošos uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Pasākumā ar īpaši gatavotiem sveicieniem piedalījās deju studija "Dzirnas", velotriāla, BMX Flatland un monotriāla meistari, kā arī izcilie uguns šova meistari no Lietuvas. Olimpiādes atklāšanā skanēja Valmieras himna "Dziesma par Valmieru" Aijas Andrejevas, Ata Ieviņa un grupas "Opus Pro" solista Alex izpildījumā. Dziesmas aranžiju un fonogrammu speciāli šim notikumam izveidojis Kaspars Ansons.

Vienu no Olimpiādes simboliem – Olimpisko lāpu – iedegt uzticēja divkārtējam Olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā un apbalvojuma "Goda valmierietis 2014" saņēmējam Mārim Štrombergam.

Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpējās DJ Monsta, savukārt atklāšanas ceremoniju vadīja LTV1 žurnālists Uģis Joksts un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

Latvijas IV Olimpiāde Valmierā norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!