Foto: F64
Latvijas handbola izlases treneris Vikštrēms pēc sāpīgās uzvaras pār Baltkrieviju, kas nedeva vietu pasaules čempionātā, nespēja valdīt emocijas un ar grūtībām komentēja uzvaru.

"Sāpes nav rimušās un nezinu, kad rimsies. Viens centimetrs pietrūka līdz sapnim, lai iekļūtu pasaules čempionātā. Grūti spriest, kad vēl mums būs tāda iespēja tikt uz EČ vai PČ. Grūti runāt, ja spētu saņemties..." pēcspēles preses konferencē emocijas neslēpa Vikštrēms. "Saprotu, ka pēc šādiem zaudējumiem ir jāceļas, un dzīve turpinās. Dzīvē ir svarīgākas lietas par rokasbumbu un man prieks, ka visi ir veseli pēc šīs kaujas."

Kā ziņojām, Latvijas handbola izlase trešdien Valmierā izšķirošajā spēlē par iekļūšanu pasaules čempionātā ar 28:26 (16:14) uzvarēja Baltkrieviju, taču neieguva ceļazīmi uz meistarsacīkstēm.

Rezultāts divu spēļu summā tādējādi bija neizšķirts 52:52, taču finālturnīru sasniedza Baltkrievija, kas iemeta vairāk vārtus izbraukuma mačā.

"Mani grauž tas, ka 20 sekundes līdz beigām spēle ritēja pēc mūsu scenārija, viss bija labi sagatavots," analizē treneris. "Palika 30 sekundes, Kuģis atvairīja Rutenko metienu, mums bumba. Mums 20 sekundes vajadzēja noturēt bumbu, "jāsasienas" uz 9 metriem, bet šādas bērnu kļūdas spēles izšķirošos brīžos nav aptveramas. Komanda visu izpildīja, ko es biju sagatavojis, tikai tās 20 sekundes pirms spēles beigām... Pēdējā pārtraukumā sarunājām, ka neriskēsim, vilksim laiku. Ja tiesnesis pacels roku, tad visi skrien aizsardzībā, bet Krištopāns met no 9 metriem. Bet bērnu kļūda, kas ļāva baltkrieviem aizskriet ātrajā pretuzbrukumā. Varbūt pat bumbu būtu tribīnēs aizmetuši, tad pat uzvarētu. Bet..."

"Nekad neko nepārmetīšu Ģirtam Lilienfeldam, kurš nospēlēja abas spēles lieliski. Bet Baltkrievijā bija tas pats, kad pie punktu starpības -1 viņš pieļāva kļūdu. Domāju, ja tur būtu bijis neizšķirts, te būtu citāda spēle," saka Vikštrēms. "Krištopāns trīs minūtes pirms beigām paprasīja pats maiņu, lai atpūstos pirms svarīgākiem brīžiem. Viņam neko nevar pārmest, šīs laikam bija viņa zvaigžņu spēles, viņš sitās pāri saviem spēkiem, kolosāli nospēlēja.

"Nezinu, vai šīs bija Latvijas labākās, vai sliktākās spēles, bet mēs neesam pasaules čempionātā. Un tas mani sāpina un ilgi laikam sāpinās. Labāk būtu slikti spēlējuši, bet tikuši uz pasaules čempionātu," nosaka Vikštrēms.

"Jāapsveic ne tikai mūsu komanda, bet arī jūsu. Gan Minskā, gan te spēle nebija cilvēkiem ar vājiem nerviem," saka Baltkrievijas izlases treneris Jurijs Ševcovs. "Abās spēlēs mums veiksme uzsmaidīja, bet liels kompliments jūsu komandai, kura cīnījās līdzīgi gan tur, gan te. Laikam daudz ko deva pieredze, jo galotnē mēs vairāk labāk nospēlējām, un Latvija nav tik pieredzējusi. Jums ir Krištopāns, kurš šādas divas zvaigžņu spēles nospēlēja. Var redzēt, ka atdeva sevi visu. Kompliments trenerim, kurš savāca komandu un motivēja šīm spēlēm. Sports ir sports, šoreiz uzvarēja citi, bet uzvaru arī guva jūsu komanda."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!