Pēc pirmās pārbaudes spēles, kurā Latvijas handbolisti otrdien Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā cīnījās neizšķirti 27:27 pret Norvēģijas B izlasi, valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems bija neapmierināts ar sniegumu, uzsverot, ka vairākās pozīcijās nepieciešami būtiski uzlabojumi, vēsta Latvijas Handbola federācija.

"Nospēlējām slikti. Saspēle izdevās labi, izspēlējām labus uzbrukumus gan no malām, gan no līnijas, taču neizmantojām 100% vārtu gūšanas momentus no sešiem metriem. Tāpat mēs neralizējām piecus septiņu metru soda metienus. Piecus! Visu spēli bijām iedzinēju lomā nevis tāpēc, ka norvēģi labi spēlēja, bet tāpēc, ka neiemetām to, kas bija jāiemet. Padarījām pretinieku vārtsargu par pasaules čempionu. Mani apmierināja pēdējās 12 minūtes, kad atspēlējāmies no -5 un panācām neizšķirtu. Bet vajadzēja būt +1," sacīja Vikštrems.

Latvijas izlases treneris norādīja, ka ar sniegumu, kāds tika demonstrēts pirmajā pārbaudes spēlē, pret Baltkrieviju klātos pagalam slikti: "Ja mēs šādi spēlētu pret baltkrieviem, tad zaudētu ar vismaz 12-13, ja pat ne 15 vārtiem... Bez variantiem!"

"Man vajag redzēt mūsu vārtsargus darbībā, tāpēc jau pirmajā pārbaudes spēlē devu iespēju spēlēt visiem trim. Vēl nezinu, vai ņemšu uz Baltkrieviju divus vai trīs vārtsargus, tāpēc devu katram 15-20 minūtes spēles laika," piebilda Vikštrems. "Pirmā puslaika beigas labi nospēlēja Artūrs Kuģis, savukārt otrā puslaika sākums viņam nebija tik labs. Beigās palīdzēja Helmuts Tihanovs. Varbūt vairāk gaidīju no Edgara Kukšas, taču tas viss bija saistīts arī ar aizsardzību."

Neskatoties uz komandas nepārliecinošo sniegumu, Vikštrems tomēr uzslavēja vairākus spēlētājus, kas viņaprāt aizvadīja visumā labu spēli: "Man patika Edgara Vadzīša spēle aizsardzībā. Ļoti stabils vīrs, ļoti laba kāju darbība. Viens no labākajiem komandā savā debijas spēlē Latvijas izlasē bija Rihards Leja. Un Dainis. No ārējās līnijas spēlētājiem biju apmierināts tikai ar Krištopānu, bet tas ir stipri pa maz."

Jautāts, kas jāpaveic vēl līdz spēlēm ar Baltkrieviju, Vikštrems atbildēja: "Ar viduvēju vai normālu sniegumu baltkrievus nevarēsim. Jāuzlabo sniegums ārējā līnijā un kreisajā malā. Un, protams, vārtsargi. Mums ir izredzes, ja labi nospēlēs ārējā līnija un daudz palīdzēs vārtsargi."

Trešdien plkst. 18:00 Latvija un Norvēģijas otrā izlase mērosies spēkiem vēlreiz. Vikštrems atklāja, ka vienā no puslaikiem spēlēs ar sastāvu, kas sāks pirmo spēli Baltkrievijā.

10.jūnijā Latvijas handbolisti mēros ceļu uz Minsku, kur 12.jūnijā plkst. 17:00 sporta kompleksā "Uručje" paredzēta pirmā play off spēle pret Baltkrieviju. Atbildes spēle notiks 15.jūnijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Abas spēles tiešraidē demonstrēs no šī gada bezmaksas apraidē esošais kanāls "Sportacentrs.com TV". Jāatgādina, ka Latvijas handbolisti "play off" kārtā iekļuva pēc uzvaras savā kvalifikācijas grupā, apsteidzot Ukrainu, Grieķiju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!