Foto: Publicitātes foto

Jau šo trešdien, 11.maijā, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, atklās jubilejas desmito Latvijas vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta" otro pusfinālu sēriju, kurā par vietu finālā sacentīsies 180 labākās Zemgales un arī Rīgas reģiona skolas.

Spēles Jelgavā skolēnu, skolotāju un viņu vecāku klātbultē atklās veselības ministrs Guntis Belēvičs, Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Strods, "ZZ Čempionāta" vadītājs Raivo Rosts un pusfināla vadītājs, žurnālists Uģis Joksts, kā arī reklāmas varoņi Zī un Zē un citi.

Kopumā "ZZ Čempionātam 2016" pieteicās vairāk nekā 2000 klases, aptverot 106 no 110 Latvijas reģioniem. Dalībai spēlēs saņemts arī rekordliels jauno pieteikumu skaits – savus radošos mājasdarbus iesūtīja 720 klases, kas iepriekš nav piedalījušās spēlēs. Tikai 540 labākās komandas ieguva ceļazīmi uz pusfināliem, kuros turpina cīnīties par vērtīgām balvām un vietu finālā. Uz pusfināliem Jelgavā šonedēļ dodas 89 radošākās un atraktīvākas Zemgales klases, kā arī lielākā daļa no Rīgas reģiona 126 stiprākajām komandām.

Par godu spēļu desmitgadei šogad tiek organizēti deviņi pusfināli Jelgavā, Valmierā un Liepājā, katrā no pilsētām norisinoties trīs dienas lielajos stadionos svaigā gaisā. Katru pusfinālu vadīs savs vadītājs. Spēles Jelgavā atklās Uģis Joksts, stafeti pārņemot mūziķei Agnesei Rakovskai no Latvijā slavenas un gruppas Triana Park un sporta pasaules guru Kaspars Ozoliņš. Aizvadītos pusfinālos Valmierā vadīja Renārs Zeltiņš, Lelde Lietaviete un Edmunds Rasmanis no Grupas PeR. Savukārt pusfinālu sacensības posmu Liepājā noslēgs Oskars Lepers, Valters Frīdenbergs un Ketija Šēnberga.

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties "ZZ Čempionāta" pusfinālu atklāšanas pasākumā, kas notiks šī gada 11. maijā, plkst. 10.30, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, Kronvalda ielā 24. Laipni lūdzam iepriekš pieteikt savu dalību pasākumā līdz 10. maijam, plkst. 14:00, rakstot uz e-pastu julija.vasiljeva@avantis.lv vai zvanot pa tālr. 29413906.

"ZZ Čempionāta" mērķis ir popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpēju sadarbību, cieņu un saliedētību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!