Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis otrdien ar 11 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām sekmēja Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas uzvaru Igaunijas čempionāta ceturtdaļfinālā pret daudzu latviešu pārstāvēto "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu.

"Kalev"/"Cramo" ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 80:68 (21:16, 33:17, 17:21, 9:14), bet visā sērijā svinēja panākumu ar 3-0.

Freimanis uzvarētāju rindās spēlēja 25 minūtes un 26 sekundes, trāpot divus no pieciem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet aizmetot garām trīs divpunktu metienus.

Bez desmit atlēkušajām bumbām viņš pārtvēra arī divas pretinieku piespēles, nopelnīja trīs personiskās piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, nopelnot 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Rains Veidemans.

Tikmēr zaudētāju rindās Edgars Krūmiņš sameta 17 punktus, trāpot trīs no pieciem divpunktu, trīs no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī abus soda metienus. Tikpat punktu Valgas un Valkas komandā iemeta arī Valmo Krīsa.

Pārējie latvieši šajā mačā iemeta mazāk - Jurijs Aleksejevs izcēlās ar 11 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, Mārtiņš Berķis guva piecus, Kristaps Kanbergs četrus, bet Jēkabs Rozītis divus punktus.

Pusfinālā, kurā cīņa arī notiks līdz vienas komandas trīs uzvarām, "Kalev"/"Cramo" tiksies ar Raplas "Avis", kas ceturtdaļfinālā ar 3-1 uzvarēja Rakveres "Tarvas", kuru šosezon pārstāvēja latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris. Savukārt otrā pusfinālā spēkiem mērosies TU/"Rock" komanda no Tartu un TLU/"Kalev" komandas. Freimaņa pārstāvētā komanda pusfināla sēriju sāks 2.maijā.

Kā zināms, šosezon Latvijas un Igaunijas pierobežu pilsētu Valkas un Valgas komanda ar nosaukumu "Valka"/"Valga" šosezon startē arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), kurā tā regulārajā čempionātā izcīnīja sesto vietu un iekļuva izslēgšanas spēlēs, ceturtdaļfinālā pretiniekos iegūstot pērnā gada Latvijas čempionus "VEF Rīga".

"Valka/Valga" komandu sezonas sākumā trenēja Varis Krūmiņš, taču februāra vidū viņš no amata tika atbrīvots, bet viņa vietā iecelts Juris Umbraško.

Jau ziņots, ka Freimanis pirmdien tika atzīts par VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējās kārtas vērtīgāko basketbolistu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Vienotās līgas regulārā čempionāta pēdējās kārtas mačā pret Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki", ko "Kalev" pieveica ar 81:73, Freimanis demonstrēja žilbinošu sniegumu.

Laukumā pavadot nedaudz vairāk par 31 minūti, Freimanis no spēles grozā raidīja 11 no 15 metieniem un kopumā guva 31 punktu, tikai par vienu punktu atpaliekot no sava karjeras rekorda, ko viņš iepriekšējā sezonā uzstādīja pret Latvijas komandu "VEF Rīga".

Papildus 31 gūtajam punktam Freimanis svētdienas mačā izcēlās arī ar desmit atlēkušajām bumbām, tādējādi noformējot sev "double-double" un iekrājot 38 efektivitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!