Latvijas vērienīgāko sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta" žūrija, veicot skurpulozu darbu un izvērtējot gandrīz 2000 komandu pieteikumus no 106 Latvijas novadiem, ir izvēlējusies 540 radošākās, atjautīgākās un košākās komandas, kuras turpinās sacensties par Latvijas labāko klašu titulu un vērtīgajām balvām spēļu pusfinālos.

Ja arī tava klase ir iesūtījusi pieteikuma mājasdarbu, tad nekavējies, ver vaļā pusfinālistu sarakstus (http://zzcempionats.zeltazivtina.lv/kalendars-un-rezultati/rezultati) un meklē savu skolu un klases numuru pie attiecīgā reģiona.

Desmitājā "ZZ Čempionātā" tevi sagaida deviņas pusfinālu dienas, kas izvērsīsies par īstiem reģionāliem festivāliem un norisināsies svaigā gaisā lielajos stadionos. Katra pusfinālu diena būs unikāla ne tikai jauno un radošo klašu dēļ, bet arī to vadītāju dēļ – spēlēm šogad pievienojas deviņas krāšņas, unikālas un Latvijas sabiedrībā zināmas personības, kuras atbalstīs tavu komandu cīnā par godalgām.

Pirmos pusfinālus, kas startē jau nākamajā nedēļā, 27.-29.aprīlī, Valmierā, Daliņa stadionā un Sajūtu parkā, atklās Renārs Zeltiņš, pulcējot ap sevi Latgales un Vidzemes reģiona skolēnus. Stafeti pārņems Lelde Lietaviete un Edmunds Rasmanis no grupas PeR. Savukārt Zemgales reģiona un lielākās daļas Rīgas skolu pusfinālus aizvadīs Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra stadionā, 11.-13. maijā, kopā ar izcilajiem māksliniekiem Uģi Jokstu, Agnesi Rakovsku un Kasparu Ozoliņu. Visbeidzot noslēdzošā pusfinālu sērija norisināsies skaistajā piejūras pilsētā Liepājā, 16.-18.maijā, kur Daugavas stadionā satiksies labākās Latgales un daļa arī Rīgas reģiona skolu. Liepājas pusfinālus vadīs Oskars Lepers, Valters Frīdenbergs un Ketija Šēnberga. Meklējot savu komandu pusfinālistu starpā, obligāti atzīmē uz kuru no deviniem pusfināliem brauc tava komanda.

Pat, ja tava komanda uz pusfināliem netika – vēl ir pāragri bēdāties - "ZZ Čempionāts" piedāvā izmantot otro iespēju un piedalīties "Online Čempionātā" – visas klases, kas ir pieteikušās, bet kādu iesmeslu dēļ nav tikušas, var doties uz "ZZ Čempionāta" mājaslapu un meklēt uzdevumu, kas garantēs vietu finālā vēl 18.komandām – 6 komandām no 4.-5. klašu grupas, 6.-8 klašu grupas un 9.-12 klašu grupas.

Uz tikšanos pusfinālos vai lielajā finālā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!