Foto: LETA

"VEF Rīga" basketbola sistēmais pievienojies kādreizējais Latvijas izlases centra spēlētājs Raitis Grafs, kurš turpmāk strādās ar jaunajiem basketbolistiem, informē "VEF Rīga".

Grafs pieteikts "VEF Skola" komandas sastāvā Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā.

"Grafa neatsveramā pieredze un plašās zināšanas basketbolā būs nozīmīgums devums jaunajiem "VEF skolas" audzēkņiem basketbola izpratnē un savu karjeru attīstībā," teikts kluba paziņojumā.

"VEF skolas" direktors Gatis Jahovičs norāda, ka šogad jau trīs jaunie garie spēlētāji no "vefiņa" pievienojušies "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubiem. "Ņemot vērā spēlētāju intereses un viņu basketbola attīstības līmeni, šogad tika izlemts, ka trīs "VEF skolas" pamatrotācijas garajiem spēlētājiem savu izaugsmi lietderīgāk būs turpināt Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas līmenī. Esam gandarīti, ka mūsu darbs dod acīmredzamus rezultātus - Z.Raimo ir debitējis "Latvijas Universitātes" sastāvā, K.Šiliņš – "Baronā", bet K.E.Garoza – "Liepājas Lauvās"."

"Lai turpinātu sekmīgu kā garo, tā mazo spēlētāju attīstību, esam aicinājuši "VEF skolas" sistēmai pievienoties pieredzējušo Raiti Grafu. Tādējādi komandā nodrošināsim loģisku spēlētāju rotāciju, kā arī neatsveramu pieredzi, kas ir ļoti nozīmīgs faktors jauno spēlētāju izaugsmē," piebilst Jahovičs.

Grafs ir desmitais visvairāk spēļu Latvijas izlasē aizvadījušais basketbolists. Karjeras laikā valstsvienībā viņš 91 spēlē guvis 521 punktu. Pēc karjeras sākšanas Rīgas "Brocēnos" Grafs devās studēt un spēlēt basketbolu uz ASV, kur Valparaiso universitātē pavadīja četrus gadus (1999-2003). Pēc tam atgriezās Eiropā, kur vairāk nekā dekādi (2003-2014) pavadīja visu savu profesionālā basketbolista karjeru. Šajā laikā Grafs spēlēja dažādās Latvijas, Beļģijas, Polijas, Slovākijas, Kipras, Lietuvas un Igaunijas komandās. Četras reizes Grafs kļuvis par Latvijas čempionu un savulaik spēlējis arī "VEF Rīga" sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!