Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems pēc neizšķirta pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlē izbraukumā pret Grieķiju izteicās, ka viņa vadītā komanda aizvadījusi sliktāko spēli turnīrā un valstsvienība līdzjutējiem ir parādā uzvaru, vēsta Latvijas Handbola federācija.

Jau vēstīts, ka Latvijas handbolisti cīnījās neizšķirti 23:23 pret Grieķiju. Lai gan uzvara netika izcīnīta, iegūtais punkts nodrošināja uzvaru apakšgrupā, kas jūnijā ļaus cīnīties izšķirošajā "play-off" kārtā.

"Pie četru vārtu pārsvara pirmajā puslaikā, mēs nerealizējām savas iespējas. Ja būtu panākuši lielāku pārsvaru, domāju, ka grieķus būtu salauzuši. Mēs to neizdarījām, bet pēc tam sākās neveiksmes ārējiem spēlētājiem, pieļāvām bērnišķīgas kļūdas un sekoja ķēdes reakcija," atzina Vikštrems, norādot, ka pēc šādām spēlēm "var tikt slimnīcā ar nervu sabrukumu".

Izlases galvenais treneris norādīja, ka Latvijas handbolisti demonstrējuši pārāk individuālu sniegumu, kamēr grieķi izcēlušies ar lielisku komandas spēli. Minūtes pārtraukumos spēlētājiem tikuši arī skarbi vārdi.

"Šoreiz sastāvā neatradās neviena spēlētāja, kurš nodemonstrētu sniegumu tuvu savam optimālajam. Ja atrastos tādi divi, trīs spēlētāji, tad mēs spēli uzvarētu ar vismaz diviem vai trim vārtiem. Brīžiem neticēju savām acīm, un jāsaka godīgi – varējām šo spēli arī zaudēt. Bijām dziļos mēslos, taču pat ar ļoti sliktu spēli tikām pie punkta, un tas ir pats galvenais. Komanda no bedres , neskatoties uz to, ka spēle negāja nevienam, izlīda ārā pati. Ne katra komanda to var. Spēle bija drausmīga, bet galvenais, ka uzvaru grupā nodrošinājām," piebilda Vikštrems.

"Biju domājis, ka sliktāko spēli esam aizvadījuši Kiprā, bet diemžēl kļūdījos – kvalitātes ziņā pati sliktākā spēle bija šī," treneris neslēpa sarūgtinājumu.

"Labi, ka galveno uzdevumu esam paveikuši. Domāju, ka pret Ukrainu psiholoģiska spiediena mums vairs nebūs," atzina Vikštrems. "Tomēr nav tā, ka viss ir paveikts. Latvijas publikai mēs esam parādā uzvaru un ļoti labu spēli. Spēle pret Ukrainu mums ir svarīga, lai mēs pierādītu saviem līdzjutējiem, ka esam cienīgi pirmās vietas ieguvēji. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!