Foto: Publicitātes foto

"Valmiera"/ORDO komanda pirmajā mačā pēc tās galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa atlaišanas trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā ar 97:80 (34:21, 17:18, 23:16, 23:25) pieveica sacensību jaunpienācēju "Valka"/"Valga".

"Valmiera"/ORDO sastāvā 24 punktus iemeta Artūrs Bērziņš, bet 20 pievienoja Jānis Kaufmanis. Savukārt "Valka"/"Valga" labā 19 punktus guva Jurijs Aleksejevs, kamēr ar 14 izcēlās Mārtiņš Berķis.

Lai gan šo spēli labāk sāka "Valka"/"Valga", izvirzoties vadībā ar 12:7, Valmieras vienība pēc tam pārņēma cīņas iniciatīvu un pirmās ceturtdaļas izskaņā sasniedza jau 29:16 sev par labu. Viesi gana pārliecinoši turpināja spēlēt arī atlikušajā mača laikā, tā arī vairs ne reizi neļaujot Valgas klubam iesaistīties cīņā par uzvaru.

Kā zināms, Valgas klubu pašlaik trenē Valmierā ļoti labi pazīstamais Varis Krūmiņš.

Jau vēstīts, ka pirms tam trešdien Valmieras klubs oficiāli pārtrauca sadarbību ar Zvirgzdiņu, bet par viņa aizstājēju kļuvis līdzšinējais palīgs Gatis Melderis.

Savukārt vēl četras spēles trešdien sāksies plkst.19. Centrālajā no šiem dueļiem tiksies kopvērtējuma līderi - valsts vicečempione "Ventspils" uzņems "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus. Zīmīgi, ka ventspilniekiem vienu no retajiem zaudējumiem šosezon sagājusi tieši "Liepāja"/"Triobet" komanda, kas 10.oktobrī pieveica valsts vicečempionus ar 69:66.

Citās spēlēs "Jelgava" uzņems "Latvijas Universitāti", "Jūrmala"/"Fēnikss" otrajā no pusotrā nedēļā gaidāmajiem trijiem dueļiem uzņems "Jēkabpili", bet "Ogre"/"Kumho Tyre" savā laukumā tiksies ar valsts čempioni "VEF Rīga".

Šajā mačā "VEF Rīga" sastāvā debitēs amerikāņu centra uzbrucējs Džošs Harelsons.

Ar 12 uzvarām 14 spēlēs LBL kopvērtējuma līdere ir "Ventspils", kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko Liepāja"/"Triobet" komanda. Trešā ar sešiem panākumiem astoņos mačos ir "VEF Rīga", bet 11 uzvaras 15 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Piektā ar sešām uzvarām 12 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss", bet tai ar četriem panākumiem astoņos mačos seko "Valka"/"Valga", kas apsteidz pēdējā laikā pārliecinošu sniegumu rādošo iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļnieci "Jēkabpils", kurai ir sešas uzvaras 13 dueļos.

Astoto vietu ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 15 spēlēs ir "Barons"/LDz. Pie trim panākumiem 13 mačos tikuši "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 14 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!