No 31.jūlija līdz 1.augustam Jāņa Daliņa stadionā jau 21.reizi norisināsies Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, kurā par prezidenta kausiem sacentīsies Baltijas valstu izlašu komandas. Šovasar Valsts prezidenta balvas ietvaros paralēli nacionālo izlašu cīņām notiks arī Baltijas valstu sacensības U16 vecuma grupā.

Pasākuma atklāšana gaidāma 31.jūlijā plkst.20.00 Jāņa Daliņa stadionā, kurā piedalīsies jaunievēlētais Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāvji. Atklāšanas laikā notiks simbolisks sponsoru skrējiens - 100 metru stafete, uzstāsies grupa "ElektroFolk", un noslēgumā klātesošos priecēs uguņošana.

Valsts prezidenta balvas izcīņas laikā stadiona apkārtnē notiks sacensības un sporta aktivitātes dažādos tradicionālos un mazāk zināmos sporta veidos - "Valmiera ACTIVE". Interesenti varēs izbaudīt sacensību garu gan komandu sporta veidos - basketbolā, futbolā, florbolā, regbijā un beisbolā, gan individuālajos sporta veidos - spīdmintonā, velopolo, āra vingrošanā.

Savukārt 1.augustā plkst.12.00 stāvlaukumā pie Vidzemes Olimpiskā centra tiks dots starts jaunai tradīcijai - veloparādei. Tajā aicināts piedalīties ikviens velobraukšanas piekritējs - jaunieši, ģimenes ar bērniem, seniori, uzņēmumu kolektīvi, draugu pulciņi u.c. Maršruts: Vidzemes Olimpiskais centrs - Valmieras dzelzceļa stacija - Jāņa Daliņa stadions. Pulcēšanās no plkst.11.30.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā norisinās kopš 1995.gada, savukārt no 2012.gada vieglatlētikas sacensības notiek starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlašu komandām. Šobrīd tās ir vienas no vadošajām vieglatlētikas sacensībās Baltijā, līdz ar to tā ir lieliska iespēja Valmierā vienlaikus redzēt ne tikai Latvijas vadošos vieglatlētus, bet arī Eiropas un Pasaules klases atlētus no Igaunijas un Lietuvas. Pagājušajā vasarā uzvarētāja titulu ieguva Latvijas izlases komanda, bet abas individuālās balvas par augstvērtīgāko rezultātu izcīnīja Lietuvas diska metēji - Andriuss Gudžiuss un Zinaīda Sendriūte.

Jāteic, ka Valmierā sportisti allaž ir uzrādījuši ļoti augstvērtīgus rezultātus. Turklāt pēdējos gados sportistiem ir radīta papildu motivācija, izveidojot jaunu formātu, kur katra sportista rezultāts ir svarīgs valstu kopvērtējuma cīņā. Tāpat, uzrādot augstvērtīgu rezultātu pēc starptautiskās vieglatlētikas tabulām, sportists var iegūt vērtīgas naudas balvas. Savukārt tie sportisti, kuri ieguvuši visaugstvērtīgākos rezultātus (individuālās un komandu cīņās), rudenī tiek aicināti uz svinīgu pieņemšanu pie Valsts prezidenta.

Sacensību laikā sporta mīļotāji ir aicināti doties uz Jāņa Daliņa stadionu, lai atbalstītu ne tikai izlašu sportistus, kuri startēs mačsacīkstēs, bet arī tos sportistus, kuri piedalīsies Valsts prezidenta balvas sacensībās, cīnoties par normatīvu izpildi dalībai olimpiskajās spēlēs.

Sacensību sākums 31.jūlijā būs plkst.16.00, bet 1.augustā - plkst.10.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!