Foto: FIVB
Viens no valsts vadošajiem klasiskā volejbola spēlētājiem Hermans Egleskalns neplānoti ātri atgriezies Latvijā un jau sācis gatavošanos nākamajai pludmales volejbola sezonai, kurā viņš apvienosies vienā pārī ar 2012.gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Mārtiņu Pļaviņu, informē mājaslapa "Viniirdivi.lv".

Egleskalns pēdējās sezonas pavadījis klasiskā volejbola apritē Francijā, tomēr šosezon tur vairs neplāno atgriezties, pašlaik cenšoties līdz galam izārstēt kājas savainojumu.

Lielāko daļu iepriekšējās sezonas Pļaviņš aizvadīja vienā pārī ar Aleksandru Soloveju, lai gan pirms tam bija plānots, ka viņš spēlēs kopā tieši ar Egleskalnu, taču šī ideja nerealizējās. Vienošanās par spēlēšanu kopā ar Egleskalnu atkārtoti tika panākta pērnajā oktobrī.

Sākotnēji tika vēstīts, ka kopīgus treniņus abi atlēti sāks vien pēc tam, kad klasiskā volejbola sezonu Francijā noslēgs Egleskalns. Tomēr tagad latvietis jau ir mājās un kopš nedēļas sākuma trenējas kopā ar Pļaviņu, jo sezonas pirmā puse viņa pārstāvētajam "Chaumont" klubam nebija veiksmīga, turklāt savainojumus guvuši vairāki komandas spēlētāji, tostarp Egleskalns.

"Jau no pirmdienas trenējamies, lai uzlabotu fizisko sagatavotību. Sāp visas malas, bet tādas vienmēr ir pirmās treniņu nedēļas. Šonedēļ mums plānoti četri fiziskās sagatavotības treniņi, divi - smiltīs. Ar katru nākamo nedēļu liksim klāt, bet galvenais Egleskalnam ir tikt skaidrībā ar kājas savainojumu. Neko neforsējam, lai viņš pilnīgā atlabtu pēc traumas. Ārsti saka, ka šobrīd jānostiprina traumētais kājas muskulis, pie kā arī tiek strādāts. Viņš šobrīd pilda visus tos vingrinājumus, kuri viņam nerada sāpes," paudis Pļaviņš. "Viņam līdz martam ir "slimības lapa". Tad viņš brauks uz Franciju, lai nokārtotu formalitātes, bet Egleskalns pats saka, ka Francijā īsti nevēlas atgriezties."

Visu ziemas periodu Pļaviņš un Egleskalns plāno trenēties Rīgā, taču var gadīties, ka viņi dosies arī uz kādu īsu treniņnometni. Pagaidām nav zināms Eiropas turnīru kalendārs, tāpēc Pļaviņš pieļauj - ja radīsies iespēja, duets varētu aizbraukt arī uz kādu "Satellite" sērijas posmu. Visticamāk, pirmais turnīrs gan Latvijas pārim būs Pasaules kausa posms Ķīnā aprīļa beigās.

No jaunās sezonas sākas atlase 2016.gada Riodežainero olimpiskajām spēlēm, bet abu latviešu duets, lai krātu ranga punktus, plāno piedalīties visos turnīros, kuriem tas tiks pielaists. Tāpat Pļaviņš pauž cerību, ka viņa komandai palīdzīgu roku sniegs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau izteikušies, ka uz Ķīnas turnīru nedosies.

"Mums taču ir jāizmanto tas, ka Latvijai ir pasaules ranga uzvarētāji. Ceru, ka Aleksandrs ar Jāni mums palīdzēs, jo visi esam Latvijas spēlētāji," skaidro Pļaviņš, piebilstot, ka ar Samoilova/Šmēdiņa treneri Genādiju Samoilovu jau paguvis izrunāt jautājumu par kopīgu treniņmaču aizvadīšanu.

Vēl pagājušajā vasarā parādījās informācija, ka Pļaviņš visu olimpisko atlases ciklu grasās nospēlēt ar Soloveju, bet plāni apvienoties ar Egleskalnu atlikti, jo pamainījušies personīgie plāni saistībā ar klasiskā volejbola karjeru. Pēcāk Solovejs vienojās par sadarbību ar Ruslanu Sorokinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!