Foto: Publicitātes foto
Basketbola klubs "Valmiera" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:71 (20:19, 19:18, 15:23, 20:11) uzvarēja Panevēžas "Lietkabelis", kļūstot par B apakšgrupas līdervienību.

Teju visas spēles garumā komandas cīnījās ļoti līdzvērtīgi, abas pamīšus esot vadībā. Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā viesiem bija astoņu punktu pārsvars, bet četras minūtes pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts 66:66. Turpinājumā "Valmiera" divreiz atspēlēja divu punktu deficītu, bet minūti un desmit sekundes pirms fināla svilpes pārņēma vadību ar 71:70. Viesu atbildes uzbrukumi nebija sekmīgi, kas 14 sekundes pirms spēles beigām ļāva "Valmierai" panākt trīs punktu handikapu. Atlikušie Lietuvas komandas centieni atspēlēties saspringtā mača izskaņā rezultātu nedeva.

"Valmieras" sastāvā šajā spēlē pēc pusotra mēneša izlaišanas atgriezās iepriekš savainotais Mārcis Vītols, kurš ar 18 gūtiem punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Amerikānis Džastins Hērts pievienoja 16 punktus, bet 13 punktus iekrāja cits amerikānis Sems Dovers.

Pirmo spēli "Valmieras" sastāvā aizvadīja Aigars Šķēle, kurš komandai izīrēts no "VEF Rīga" vienības. Viņš izcēlās ar sešiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Abu komandu pirmā apļa mačā valmierieši piekāpās ar 85:96.

Citā B grupas mačā trešdien valsts trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" savā laukumā ar 78:48 (20:13, 13:6, 22:16, 23:13) uzvarēja Igaunijas vienību Tallinas "TLU/Kalev".

Pirmo ceturtdaļu "Jēkabpils" noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru, bet otrās ceturtdaļas beigās, tās gaitā ļaujot pretiniekiem gūt vien sešus punktus, tika jau pie 16 punktu handikapa. Turpinājumā mājinieki spēlēja stabili, iztiekot bez kritumiem savā sniegumā un pārliecinoši nosargājot uzvaru.

Andrejs Šeļakovs šajā mačā tika pie 14 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet pa 11 punktiem iekrāja Pāvels Veselovs un Rinalds Sirsniņš.

Tāpat citā šīs grupas mačā trešdien zaudējumu piedzīvoja Igaunijas klubs Valgas "Maks ja Moorits", ko vada Varis Krūmiņš, bet pārstāv Reinis Strupovičs, Jurijs Aleksejevs, Kalvis Krūmiņš, Māris Ļaksa un Edgars Krūmiņš. Savā laukumā ar 68:70 (28:15, 11:17, 15:19, 14:19) tika zaudēts "Prienai" komandai no Lietuvas.

Aleksejevs ar 21 gūtu punktu kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 13 punktus pievienoja Strupovičs. E.Krūmiņš un K.Krūmiņš guva attiecīgi sešus un piecus punktus, bet Ļaksa pie punktiem netika.

Tagad B grupas kopvērtējumā "Valmiera" ar astoņām uzvarām desmit spēlēs ieņem pirmo vietu, "Jēkabpils" seko ar tādu pašu bilanci, bet "Lietkabelis" ar astoņām uzvarām 11 cīņās atrodas trešajā pozīcijā. Savukārt "Maks ja Moorits" ar četrām uzvarām 11 spēlēs ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!