Foto: DELFI

Spraigas uzvaras Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien izcīnīja Latvijas klubi "Barons"/LDz, "Valmiera" un "Liepāja"/"Triobet".

Ambiciozā "Barons"/LDz komanda savā laukumā Mārupē ar rezultātu 81:78 (20:22, 15:16, 27:24, 19:16) pārspēja "Parnu" komandu no Igaunijas, ko šosezon pārstāv arī latviešu aizsargs Sandis Silavs.

Noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieki pēc desmit pēc kārtas zaudētiem punktiem nokļuva iedzinējos ar 71:76, bet noslēdzošajā minūtē spēja izvirzīties vadībā. Viesi 20 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu 78:78, bet uzvaru "Barons"/LDz komandai ar precīzu tālmetienu divas sekundes pirms cīņas beigām atnesa Kristaps Valters.

Ar 27 punktiem Valters kļuva par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētāju rindās, bet pie 15 punktiem tika Artūrs Bricis.

Silavs šajā mačā 35 nospēlēto minūšu laikā guva 13 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Neskatoties uz ievērojamiem sastāva papildinājumiem, BBL sezonu "Barons"/LDz komanda sākusi viduvēji un ar diviem panākumiem četros mačos pašlaik ieņem trešo vietu A apakšgrupā. Grupas līdere ar panākumiem visos sešos mačos ir Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", ko pārstāv arī Armands Šķēle un Rolands Freimanis.

Šajā pašā grupā pēdējo, sesto, vietu ar pieciem zaudējumiem ieņem Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss".

Citviet "Valmiera" ļoti principiālā mačā savā laukumā ar 71:68 (16:16, 18:20, 20:17, 18:15) uzvarēja Igaunijas komandu Valgas "Maks ja Moorits", ko trenē valmieriešu ilggadējais galvenais treneris Varis Krūmiņš, bet pārstāv latvieši Kalvis Krūmiņš, Edgars Krūmiņš, Jurijs Aleksejevs, Māris Ļaksa un Reinis Strupovičs.

Mājinieki vadību pārņēma divas minūtes pirms spēles beigām, atlikušajā laikā panākot pat piecu punktu pārsvaru un uzvaru nosargājot.

Mārcis Vītols uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet pie 16 punktiem tika Māris Ziediņš.

Igaunijas kluba sastāvā Aleksejevs izcēlās ar 19 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām, E.Krūmiņš guva 14 punktus un iekrāja deviņas bumbas zem groziem, bet Ļaksa tika pie 12 punktiem.

Otrdien valmierieši pavēstīja par sastāva papildināšanu ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Džastinu Hērtu, tomēr viņš šajā mačā vēl nedebitēja.

Tāpat B grupas mačā trešdien Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" viesos ar 74:84 (18:22, 21:20, 11:23, 24:19) zaudēja Lietuvas vienībai Panevēžas "Lietkabelis".

Viesus no zaudēja neglāba arī Rinalda Sirsniņa 21 gūtais punkts, bet ar 17 punktiem "Jēkabpils" rindās debitēja Latvijas izlases spēlētājs Rihards Kuksiks.

Ar piecām uzvarām sešās spēlēs "Valmiera" ieņem B grupas kopvērtējuma pirmo vietu, bet "Jēkabpils" ar diviem panākumiem seko trešajā pozīcijā.

"Liepāja"/"Triobet" C grupas spēlē savā laukumā ar 74:71 (22:15, 22:13, 17:26, 13:17) pārspēja Utenas "Juventus" vienību no Lietuvas.

Mājinieki vadībā atradās cīņas noslēdzošās divas ar pusi minūtes, nosargājot nelielo pārsvaru, kas šajā posmā divreiz bija tikai viena punkta izteiksmē.

Lietuvietis Andrjus Mažutis liepājnieku labā guva 19 punktus, bet 13 punktus iekrāja viņa tautietis Edgars Zeļonis.

Ar trim uzvarām četros mačos "Liepāja"/"Triobet" C grupas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" - BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Ķēdaiņu "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempioni "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!