Foto: DELFI

Latvijas vieglatlēte Aiga Grabuste pirmdien Prāgā slavenā čehu skrējēja, pasaules rekordista un Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļas laureāta Jozefa Odložila piemiņas sacensībās uzvarēja tāllēkšanas disciplīnā, divreiz labojot peronisko rekordu, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Uzvaras lēcienā Aigai izdevās sasniegt 6,69 metru atzīmi, kas bija otrais rekorda labojums, bet pirms tam mēģinājumos viņa sasniedza 6,66 metrus. Lēcienu sērija: 6,57 – x – 6,66 – x – 6,45 – 6,69.

Arī Lauma Grīva divkārt sasniedza savu sezonas labāko rezultātu – 6,47 m un 6,51 m. Piekāpjoties vienīgi Aigai un Biankai Stjuartei (Bahamas) - 6,64 m, Laumai trešā vieta.

Abas Latvijas sportistes savus tālākos lēcienus sasniedza gandrīz pilnīgā bezvējā.

Kārtslēcēju sacensībās trešajā vietā ierindojās Ildze Bortaščenoka ar savu sezonas augstāko lēcienu – 3,90 m. Mareks Ārents veica augstumu 5,22 m, bet no tālākās cīņas izstājās; viņam septītā vieta.

Māris Urtāns jau pirmajā mēģinājumā aizgrūda lodi 19,16 m un ar šādu rezultātu viņš kā astotais iekļuva finālā. Diemžēl finālā visi Māra centieni uzlabot šo rezultātu bija neveiksmīgi un līdz ar to viņam astotā vieta. Uzvarēja mājinieks Ladislavs Prašils (20,52 m), par diviem centimetriem apsteidzot Aleksandru Ļesovoju no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!