Foto: sportacentrs.com

Jēkabpilī notikušajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēlē svētdien uzvaru izcīnīja LBL komanda, kas ar rezultātu 156:110 (48:39, 36:18, 37:12, 35:41) pārspēja Leģionāru izlasi.

Tādejādi šī kļuva par visu laiku rezultatīvāko Zvaigžņu spēli Latvijas basketbola vēsturē.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts uzvarētāju komandas pārstāvis Kristaps Dārgais no "Valmieras" kluba.

Pirmās mača minūtes tika aizvadītas līdzvērtīgi, tomēr pirmās ceturtdaļas izskaņā lielisku cīņu uzbrukumā demonstrēja LBL izlase (48:39).Pirmā puslaika otrajā daļā LBL izlase turpināja cīnīties veiksmīgi pie pretinieku groza, kā arī savā aizsardzības zonā, ļaujot leģionāriem gūt vien 18 punktus (84:57). Trešajā ceturksnī Leģionāru izlase guva tikai 12 punktus, kas būtiski samazināja izredzes uz panākumu mačā (121:80). Noslēdzošajā mača daļā situācija laukumā nemainījās un LBL basketbolisti pārliecinoši triumfēja septītajā LBL Zvaigžņu mačā.

Komandu sākumsastāvos pēc līdzjutēju balsojuma iekļuva pa četriem spēlētājiem no divām spēcīgākajām valsts komandām - "VEF Rīga" un "Ventspils".

Lielāko balsu skaitu balsojumā saņēma "VEF Rīga" leģionārs Dī Brauns, par kuru nobalsots 4570 reizes. Bez viņa leģionāru komandas sākumsastāvā iekļuva arī komandas biedri Entveins Robinsons un Deriks Nikss, kā arī Lorenco Viljamss no "Ventspils" un daudzus gadus Latvijā spēlējošais polis Mihals Hlebovickis ("Jēkabpils"). Tāpat komandā iekļuva arī Pīdžejs Hils, Andrjus Mažutis (abi - "Liepāja"/"Triobet"), Mindaugs Stasis, Raimunds Danīss (abi - "Saldus"), Kemerons Rendlss, Trojs Bārnīss (abi - "Jēkabpils"), kā arī centrs Džerajs Grānts ("Ventspils").

Tikmēr vietējo spēlētāju komandas balsojumā lielāko balsu skaitu saņēma "Ventspils" spēlētājs Jānis Timma, par kuru nobalsoja 2851 reizi. Bez viņa komandas pamatpieciniekā iebalsoja arī citus vicečempionu spēlētājus Sandis Valters un Ronalds Zaķis, "VEF Rīga" pārstāvi Kristapu Janičenoku, kā arī Dārgais. Komandā vēl tika iekļauts Rinalds Sirsniņš, Pāvels Veselovs (abi - "Jēkabpils"), Jānis Kaufmanis ("Valmiera"), Aigars Šķēle ("Jūrmala"/"Fēnikss"), Armands Ošiņš ("Latvijas Universitāte"), Jānis Antrops (biznesa augstskola "Turība") un Agnis Čavars ("Barons kvartāls").

LBL izlasi vadīja treneri Roberts Štelmahers, Igors Miglinieks, Ainars Zvirgzdiņš, Mareks Bajārs, Artūrs Visockis-Rubenis un Arnis Vecvagars. Savukārt leģionāru izlasi vadīja treneri Ramūns Butauts, Varis Krūmiņš, Uvis Helmanis, Mārtiņš Gulbis, Madars Roga un Raimonds Feldmanis.

Kā ierasts, bez pašas spēles norisinājās arī dažādi meistarības konkursi.

"Nike slam dunk" konkursa finālā uzvarēja "Ventspils" pārstāvis Timma, kura bumbas triecienus grozā no augšas žūrija novērtēja ar 94 no 100 iespējamajiem punktiem. Iepriekšējo triju gadu uzvarētājs Dārgais ierindojās vien trešajā vietā.

"OlyBet Sport Bar" trīspunktu metienu konkursa finālā labāko rezultātu sasniedza "Ventspils" spēlētājs Valters, tādejādi šo panākumu izcīnot otro reizi karjerā, jo labākās tālmetiena dotības viņš apliecināja arī 2000.gadā.

Meistarības konkursa finālā labāko rezultātu sasniedza LU pārstāvis Dmitrijs Brizgalovs, kurš distanci veica 33,6 sekundēs, bet "Aldaris" treneru konkursā labākais bija "Barons kvartāls" komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Tikmēr "Sportland" karsējmeiteņu konkursā uzvarēja "Ventspils" karsējas, kuras tikai par vienu punktu kopsummā apsteidza pērnā gada uzvarētājas LU karsējmeitenes.

LBL Zvaigžņu spēlē LBL komanda un līgā spēlējošo leģionāru izlase sacentās septīto reizi. 1995.gadā Rīgas Sporta pilī pārāki bija latvieši (139:133), 2000.gadā Ventspilī spēle beidzās neizšķirti (110:110), 2004.gadā Ventspilī un 2005.gadā Jelgavā uzvarēja leģionāri (106:93 un 127:123), bet 2012.gadā Daugavpilī pārāka bija LBL izlase (132:131), kamēr gadu vēlāk ar 92:86 triumfēja ārzemju spēlētāji.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!