Foto: AFP/Scanpix
Vācijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta A grupas otrās kārtas spēlē sarūgtināja mājinieci Slovākijas valstsvienību, ar grūtībām nosargājot iegūto četru vārtu pārsvaru un uzvarot ar 4:3 (0:0, 3:0, 1:3).

Atgādinām, ka svētdien vēl šajā grupā Krievija ar lielām grūtībām ar 6:4 uzvarēja Slovēniju. Līdz ar to pirms pēdējās kārtas ir zināms, ka Vācija šajā grupā noslēguma kopvērtējumā ieņems pirmo vietu, bet vēl cīņu par medaļām turpinās Slovākija un Krievija. Savukārt Slovēnija, neatkarīgi no pēdējās spēles iznākuma pret Vāciju, paliks pēdējā un spēlēs par palikšanu augstākajā divīzijā.

TV3 Play

Vācijas hokejisti jau ar pirmajām minūtēm rādīja, ka uzvara pār Krieviju pirmajā spēlē nebija nejaušība. Pēc līdzīgā un aizraujošā cīņā aizvadīta pirmā perioda vācieši dominēja otrajā trešdaļā un panāca 3:0 – precīzi bija Marsels Millers, Džons Trips un Franks Hordlers.

Pēdējās trešdaļas sākumā Fēlikss Šucs panāca jau 4:0 vāciešu labā, bet tad Slovākijas hokejisti "atdzima". Vācijas izlase nopelnīja vairākus noraidījumus, kas ļāva mājiniekiem uzņemties iniciatīvu, un Ladislavs Nagijs, Jozefs Štumpels un Pavols Demitra samazināja starpību līdz 3:4. Mača pēdējās septiņas minūtes jau aizritēja nervozā gaisotnē, pusotru minūti pirms mača beigām slovāki nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, taču paglābties mājiniekiem neizdevās.

Turpinot iepriekšējos gados iesākto tradīciju, portāls "Delfi" pēc katra mača piedāvā līdzjutējiem izvēlēties savus spēles labākos spēlētājus.

$t1='vacija'; $t2='slovakija'; include "$includes_dir/projects/hockey2011/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!