Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kolumbijas prezidents Ivans Duke piektdien aicināja Kubu izdot 10 Kolumbijas komunistisko partizānu grupējuma "Nacionālās atbrīvošanas armija" (ELN) biedrus, kuri atrodas Kubā.

Kolumbija atcels aresta orderu apturēšanu šiem 10 cilvēkiem, kuri bija daļa no ELN delegācijas iepriekš Havanā notikušajās Kolumbijas miera sarunās ar šo grupējumu, paziņoja Duke televīzijas pārraidītā uzrunā.

Viņš sacīja, ka ELN sarīkoja ceturtdien notikušo teroraktu pie policijas akadēmijas Bogotā, kurā tika noslepkavots 21 cilvēks.

Pirms tam arī Kolumbijas aizsardzības ministrs Giljermo Botero piektdien nosauca šo sprādzienu pie Ģenerāļa Santandera policijas akadēmijas par "ELN sarīkotu teroraktu".

Kolumbijas miera sarunas ar ELN tika pārtrauktas pērnā gada augustā.

Botero norādīja, ka vīrietis, kas atradās pie mīnētā autofurgona stūres un iepriekš tika identificēts kā 56 gadus vecais Hosē Aldemars Rohass Rdrigess, 25 gadus bijis ELN biedrs.

Ministrs piebilda, ka Rohass bijis pazīstams ar palamu "vienrocis Kiko" un savu kreiso roku savulaik zaudējis kādā citā teroraktā. Rohass bijis Araukas departamentā operējošās ELN nodaļas izlūkošanas vienības komandieris.

"Tā bija operācija, kas tika plānota pēdējos desmit mēnešus," norādīja Botero, piebilstot, ka komunistu grupējums bijis terorakta "intelektuālais autors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!