Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas varasiestādes joprojām meklē 30 teroristus, kas, domājams, slapstās ārvalstīs, sestdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka 27 no bēguļojošajiem teroristiem ir kreisie ekstrēmisti, bet trīs - labējie radikāļi.

Tiek uzskatīts, ka 14 no meklētajiem slapstās Francijā, tomēr ministrija norādījusi, ka meklējamo vārdi netiks publiskoti.

Atjaunoto meklējamo teroristu sarakstu sagatavojusi policija un drošības dienesti pēc tam, kad Bolīvijā tika aizturēts Čezāre Batisti, kurš pirms dažām dienām tika izdots Itālijai.

Batisti 1979. gadā tika notiesāts par piederību nelikumīgajam kreiso teroristu grupējumam "Bruņotie proletārieši par komunismu", bet izbēga no Itālijas cietuma.

1993 .gadā viņš tika aizmuguriski atzīts par vainīgu līdzdalībā četrās slepkavībās, kurās tiek vainots šis bruņotais komunistu grupējums, kas septiņdesmitajos gados darbojās Itālijā.

"Beidzot pēc 37 gadiem šis slepkava, noziedznieks, nelietis, gļēvulis, kas nekad nav lūdzis piedošanu, saņems to, ko pelnījis," pirmdien, komentējot batisti notveršanu, norādīja Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Savukārt trešdien Salvīni paziņoja, ka Itālijas tiesībsargāšanas iestādes un slepenie dienesti jau darbojas Francijā un Dienvidamerikā, lai panāktu arī citu meklējamo teroristu aizturēšanu.

Ministrs piebilda, ka sagaida citu valstu aktīvu sadarbību, lai meklējamie noziedznieki, kas desmitgadēm baudījuši vieglu dzīvi ārzemēs, beidzot nonāktu Itālijas cietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!