Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vakar notikušajā uzbrukumā Kenijas galvaspilsētas Nairobi viesnīcu kompleksā dzīvību zaudējuši vismaz 15 cilvēki. Starp mirušajiem ir arī Lielbritānijas un ASV pilsonis, raksta aģentūra "Reuters".

Kenijas policija pastāstīja, ka uzbrukums Nairobi viesnīcu kompleksā sākās ar sprādzienu autostāvvietā, kam sekoja sprādziens viesnīcas foajē. Novērošanas kameru uzņemtajos kadros redzams, kā četri bruņoti vīrieši ierodas viesnīcā un atklāj uguni, vēsta raidsabiedrība BBC. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies Somālijas islāmistu grupējums "Al Shabab".

Apšaudes turpinājušās vēl agrā rīta stundā. Kenijas prezidents Uhuru Kenjata trešdienas rītā paziņoja, ka valsts drošības spēki nogalinājuši visus četrus uzbrucējus, raksta "Reuters".

Pēdējo gadu laikā Kenijā notikuši vairāki terorakti - gan teritorijās, kas ir tuvu valsts robežai ar Somāliju, gan arī galvaspilsētā Nairobi. "Al-Shabab" ir Somālijas islāmistu grupējums, kas iestājas pret Somālijas valdību un ir organizējis uzbrukumus Austrumāfrikas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!