Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas kristīgo demokrātu (CDU) līdere Annegrēta Krampa-Karenbauere pirmdien paudusi pārliecību, ka vēl ir pāragri domāt par to, kas varētu nomainīt Angelu Merkeli kancleres amatā, un norādīja, ka tā vietā partija koncentrējas uz Vācijas attīstību.

Viņa uzsvēra, ka pašreiz CDU prioritāte ir jautājumi, kas saistīti ar valsts attīstības veicināšanu. "Personāla jautājumi pašreiz nav mūsu uzmanības centrā," piebilda Krampa-Karenbauere, kura par CDU vadītāju tika ievēlēta partijas kongresā 18. decembrī.

Merkele decembra sākumā atstāja kristīgo demokrātu vadītājas amatu, kurā atradās 18 gadus, taču iecerējusi palikt kanclera amatā līdz pašreizējā pilnvaru termiņa beigām - 2021. gada rudenim.

Krampa-Karenbauere norādīja, ka Merkele joprojām ir ļoti populāra un CDU koncentrējas uz to, lai valdība kārtīgi darītu savu darbu.

"Jebkas cits ir spekulācija. Un visi, kas vēlas šādas sarunas, var tām nodoties, bet mēs to nedarīsim," viņa piebilda.

Krampa-Karenbauere sacīja, ka CDU izmantos šo gadu, kad aprit 30 gadi kopš Berlīnes mūra krišanas, kā iespēju pastiprināt komunikāciju ar pilsoņiem un atgādināt viņiem par apstākļiem, kas noveda pie Vācijas atkalapvienošanās.

Viņa sacīja, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta iedzīvotājiem Vācijas austrumos, kur neapmierinātība ar dzīves līmeni un algām novedusi pie iepriekš marginālo partiju popularitātes pieauguma, piemēram, pie lielāka atbalsta labējai eiroskeptiķu partijai "Alternatīva Vācijai" (AfD).

Pirmdien publiskota aptauja liecina, ka Merkeles popularitāte turpina pieaugt, ja salīdzina ar aptauju rezultātiem pirms gada.

Statistikas analīzes institūta "Forsa" aptauja, kas veikta pēc raidorganizācijas RTL pasūtījuma, liecina, ka 55% aptaujāto ir liela vai ļoti liela ticība Merkelei kā valsts vadītājai. Tas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Savukārt ticība Merkeles valdībai ir sarukusi par pieciem procentpunktiem, ja salīdzina ar pagājušo gadu.

"Forsa" aptaujā ticību valdībai pauda tikai 37% respondentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!