Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nedēļas sākumā ar "Daesh" attāli saistītais džihādistu teroristu grupējums "Boko Haram" īstenojis kārtējo uzbrukumu kādam ciemam, nogalinot vismaz četrus cilvēkus, ziņo "Africa News". Medijs atzīmē, ka pēdējos mēnešos islāmistu uzbrukumi civiliedzīvotājiem kļuvuši biežāki.

Uzbrukums noticis Zabarmari ciemā pie Maiduguri pilsētas. Cieminieki zina teikt, ka džihādisti pastiprinājuši uzbrukumus, vainojot zemniekus informācijas nodošanai varasiestādēm un armijai, kura ar starptautisko palīdzību ilgstoši cenšas izsvēpēt "Boko Haram" no Nigērijas ziemeļu reģiona un blakus esošo valstu - Nigēras, Čadas un Kamerūnas pierobežu apgabaliem.

Pirmdienas uzbrukumā Zabarmari ciemā islāmisti ne tikai nogalinājuši četrus cilvēkus, bet viņu mirstīgās atliekas arī aizdedzinājuši kopā ar viņu mājokļiem, kā arī blakus esošajiem rīsu laukiem. Visi četri nogalinātie bijuši atbildīgi par rīsu lauku apsargāšanu pret zagļiem.

"Mēs baidāmies jau vairāk nekā piecus mēnešus. Gandrīz ik nedēļu mēs zaudējam tuvos. Mēs pilnīgi noteikti nevaram arī pārtraukt iekopt laukus, jo tas ir vienīgais veids, kā mēs varam izdzīvot." Novembrī valdība reģistrējusi deviņu zemnieku nogalināšanu un divpadsmit nolaupīšanu. Arī šie uzbrukumi notikuši ciemos Maiduguri apkārtnē.

Medijs ziņo, ka "Boko Haram" ir sadalījusies divās daļās. Viena no tām saglabājusi lojalitāti džihādistu grupējuma sākotnējam līderim Abubakaram Šekau un turpina uzbrukt civiliedzīvotājiem, kā arī rīkot pašnāvnieku-spridzinātāju uzbrukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!