Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irākas Kurdistānas reģionā ungāru spēki turpinās kurdu pešmergas jeb zemessardzes apmācības, kamēr vien starp tās vadību un Budapeštu turpināsies attiecību nostiprināšanās, atsaucoties uz Ungārijas Bruņoto spēku virspavēlnieku Ferensu Koromu, raksta "Bas News".

Koroms apliecināja ungāru vēlmi turpināt apmācīt kurdu spēkus, atrodoties vizītē Kurdistānā. Viņš atklāja, ka parlaments piekritis pagarināt Ungārijas militāro misiju Irākas autonomajā reģionā. Tāpat parlaments nākamgad piekritis palielināt militāro instruktoru skaitu līdz 200.

Virspavēlnieks skaidrojis, ka Ungārija nopietni uztver Kurdistānas reģiona un visas Irākas militārās stabilitātes uzturēšanas jautājumu, jo tā var ietekmēt drošības situāciju arī citviet, tostarp Eiropā.

Koroms arī apliecinājis Ungārijas apņemšanos turpināt uzņemt un savās slimnīcās ārstēt tos pešmergas karavīrus, kuri cietuši karā ar "Daesh".

Kurdu pešmerga pēdējo piecu gadu laikā no Ungārijas saņēmusi aptuveni 250 tonnas ieroču un munīcijas kā atbalstu karā pret džihādistiem. Centrāleiropas valsts apliecinājusi, ka turpinās palīdzības sniegšanu, lai garantētu pilīgu terorisma sakaušanu reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!