Foto: Publicitātes foto

Nejauši garāmbraucēji Krievijas austrumos pamanījuši un no aptuveni -50 grādu spelgoņa izglābuši kādu spāņu velotūristu, kurš nakti pavadījis plānā vasaras apstākļiem paredzētā teltī, vēsta "The Moscow Times".

Spāņu pasaules apceļotājs Hosē Andress Abjans Padžaress Magadanā caur Maskavu ielidojis 3. decembrī, norādīts viņa blogā. Eksotiskais tūrists Magadanā nonācis vietējo mediju uzmanībā un pat paciemojies pilsētas domē. No Tālo Austrumu pilsētas piedzīvojumu meklētājs ar velosipēdu uzsāka nepilnu 4700 kilometru tālo ceļu uz Baikāla ezeru.

Ceļojums gan tūristam pirms dažām dienām beidzies pavisam skarbi.

Trīs vietējie iedzīvotāji Padžaresa apsarmojušo telti naktī pamanījuši ceļa malā aptuveni 400 kilometrus uz ziemeļiem no Magadanas. Viņi vietējam medijam atklājuši, ka gaisa temperatūra tobrīd bijusi vien aptuveni -50 grādi pēc celsija, bet spānis gulējis ļoti plānā vasaras sezonai paredzētā teltī.

Sibīrieši avantūristu aizveduši uz tuvāko slimnīcu Susumanā (atzīmēta kartē), kur viņam konstatēti roku apsaldējumi.

Padžaress ar saviem glābējiem:

Kāda amatpersona pat norādījusi, ka, ja spānis nebūtu nejauši pamanīts, viņš varējis arī nosalt. "Izskatās, ka viņam nebija laba izpratne par Kolimas salnām," vārdā neminētais pilsētas pārstāvis stāstījis "RIA Novosti".

A post shared by ИА Весьма (@vesma.today) on Dec 16, 2018 at 11:51pm PST

Susumanas amatpersonas centušās cietušajam ceļotājam pasūtīt lidmašīnas biļeti no Magadanas uz Maskavu, bet tuvāko nedēļu laikā visas biļetes esot izpirktas, un Padžaresam Magadanas apkaimē varētu nākties pavadīt gandrīz mēnesi, vēsta "Vesma Today".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!